Κόσμος
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 12:50

Αλαλούμ με τη «σύλληψη» της συζύγου Φιγιόν - Αναμένονται δηλώσεις

Δημοσιογράφος του γαλλικού ερευνητικού ιστοτόπου Mediapart δήλωσε ότι η πληροφορία του περί σύλληψης της συζύγου του υποψηφίου πρόεδρου της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, προκειμένου να ανακριθεί για την φερόμενη ως αργομισθία της στο γαλλικό κοινοβούλιο και σε γαλλικό περιοδικό, διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Δημοσιογράφος του γαλλικού ερευνητικού ιστοτόπου Mediapart δήλωσε ότι η πληροφορία του περί σύλληψης της συζύγου του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, προκειμένου να ανακριθεί για τη φερόμενη ως αργομισθία της στο γαλλικό κοινοβούλιο και σε γαλλικό περιοδικό, διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Ο δημοσιογράφος Μισέλ Ντελεάν, ο οποίος είχε αναφέρει αρχικά μέσω του Twitter ότι η Πενελόπ Φιγιόν ανακρίνεται σχετικά με κατηγορίες σε βάρος της για αργομισθία, δημοσιοποίησε αργότερα στο Twitter μια διόρθωση, στην οποία αναφέρει πως η πληροφορία του διαψεύσθηκε από δικαστική πηγή.

Όπως έγινε γνωστό από πηγή προσκείμενη στον Αλέν Ζιπέ, βασικό αντίπαλο του κ. Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές της Κεντροδεξιάς, ο κ. Ζιπέ θα βρίσκεται στο πλευρό του Φρανσουά Φιγιόν στη 1 μετά το μεσημέρι, όταν ο τελευταίος θα προβεί σε δηλώσεις.

«Μίλησαν τηλεφωνικά το πρωί. Θα συναντηθούν ή μπορεί να το έκαναν ήδη. Ο Αλέν Ζιπέ θα είναι παρών κατά τη δήλωση του Φρανσουά Φιγιόν προς τον Τύπο, αλλά δεν θα μιλήσει ο ίδιος», δήλωσε η πηγή.

Από πηγή προσκείμενη στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών έγινε εξάλλου γνωστό ότι ο κ. Φιγιόν είχε διαβουλεύσεις με στελέχη του κόμματος, αφού ακύρωσε την επίσκεψή του στη γεωργική έκθεση του Παρισιού.