Κοινωνία
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2017 14:28

Ένταση με πυροσβέστες στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εντός του οποίου έχουν εισβάλει πυροσβέστες που διαδηλώνουν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές έσπασαν τη γυάλινη πόρτα στην είσοδο και βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου, όπου φωνάζουν συνθήματα, ενώ διαμηνύουν πως δεν θα αποχωρήσουν αν δεν δοθεί λύση στο αίτημά τους να μονιμοποιηθούν και δεν τους δεχθεί σήμερα η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη. 

Του Μάκη Συνοδινού

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εντός του οποίου έχουν εισβάλει πυροσβέστες, που διαδηλώνουν από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι διαδηλωτές έσπασαν τη γυάλινη πόρτα στην είσοδο και βρίσκονται στο εσωτερικό του κτηρίου, όπου φωνάζουν συνθήματα, ενώ διαμηνύουν πως δεν θα αποχωρήσουν αν δεν δοθεί λύση στο αίτημά τους να μονιμοποιηθούν και δεν τους δεχθεί σήμερα η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη. 

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο. Όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, αν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Από το πρωί διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και από εκεί έκαναν πορεία με σταθμούς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και το Μαξίμου.

Τελικά, επέστρεψαν στο υπουργείο, όπου προκλήθηκε η ένταση.  

Νωρίτερα, όταν έκαναν στάση στο αρχηγείο, ο αρχηγός του Π.Σ. κατέβηκε να μιλήσει μαζί τους και όταν τους είπε ότι στο πρόβλημά τους θα δοθεί λύση, υπήρξαν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες.