Πολιτική
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 13:58

Λ. Αυγενάκης: Δημοτικοί υπάλληλοι - φαντάσματα που πληρώνονται κανονικά

Για ανικανότητα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στην πρόσληψη υπαλλήλων «που δεν γνωρίζει καν εάν εργάζονται».

Για ανικανότητα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στην πρόσληψη υπαλλήλων «που δεν γνωρίζει καν εάν εργάζονται».

Όπως αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, «από τους 2500 ανέργους που προσελήφθησαν μέσω ΟΑΕΔ το περασμένο φθινόπωρο για να στελεχώσουν 19 κέντρα φιλοξενίας και 5 hotspot σε 8 περιφέρειες της χώρας, απορροφήθηκε μόνο το 20%. Όσον αφορά δε, το υπόλοιπο 80% σε περίπτωση που δεν αγνοείται παντελώς η τύχη του, έχει απορροφηθεί από άλλες υπηρεσίες των δήμων».

«Όπως ομολόγησε ο κ Βίτσας πολλοί από τους προσληφθέντες δεν απασχολούνται, διότι δεν έχουν αντικείμενο, εξαιτίας παντελούς έλλειψης οργάνωσης των δομών» αναφέρει και σχολιάζει «η αυθαιρεσία του κομματικού κράτους σε όλο της μεγαλείο».

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δημιούργησε χάος με την ανικανότητά της δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους δήμους να απασχολούν τους 2500 άνεργους κατά το δοκούν ή και καθόλου, με χρήματα που προορίζονταν ξεκάθαρα για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που προκαλεί στη χώρα μας η προσφυγική κρίση. Σύμφωνα και με τη ρητή επισήμανση της υπ’ αριθ. 6/2016 Δημόσιας πρόσκλησης του ΟΑΕΔ που καθιστά σκοπό της δράσης την «επιτακτική ανάγκη για ενίσχυση και υποστήριξη των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής που παρέχονται από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Επισημαίνει ότι στον Δήμο Λέρου σε σύνολο 75 προσλήψεων μόνο οι 25 αφορούσαν σε υπηρεσίες του Κέντρου Ταυτοποίησης, ενώ οι υπόλοιπες 50 σε υπηρεσίες του Δήμου. «Την ίδια στιγμή που από την υποστελεχωμένη Περιφέρεια Κρήτης μεταφέρθηκαν δεκάδες αστυνομικοί για να καλύψουν συν τοις άλλοις και τα διοικητικά κενά που αφήνουν πίσω τους οι 50 υπάλληλοι του Δήμου που προσελήφθησαν για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Ταυτοποίησης του νησιού» τονίζει.

Στην ερώτησή του ζητεί να πληροφορηθεί: 

  • Πόσοι εργάζονται όπως προβλέπει το πρόγραμμα και σε ποιές δομές προσφύγων; Πόσοι στους δήμους και πόσοι δεν εργάζονται καθόλου; 
  • Ποιος ο προγραμματισμός της κυβέρνησης για την κάλυψη των αναγκών των δομών αυτών πέραν του Απριλίου οπότε και θα ολοκληρωθεί το εν λόγω πρόγραμμα;