Πολιτική
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 18:02

Παραιτήθηκε ο ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κωστής Παπαιωάννου μετά από 20 μήνες.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων δικαιωμάτων Κωστής Παπαιωάννου μετά από 20 μήνες.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Παπαιωάννου ευχαριστεί τον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο γιατί όπως είπε, τον τίμησε με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή του, ενώ ευχαρίστησε και τους συνεργάτες του λέγοντας ότι ήταν τιμή του που δούλεψε μαζί τους.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «με τους συνεργάτες μου αναλάβαμε νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εξάλειψη των διακρίσεων», ενώ κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό αναφέρει ότι «νομοθετήσαμε την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε όλα τα ζευγάρια, ενισχύσαμε την αντιρατσιστική νομοθεσία, αναλάβαμε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και του ρατσισμού».

Ο κ. Παπαιωάννου τόνισε ακόμη ότι θεσπίστηκε ανεξάρτητος μηχανισμός διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας και τους υπαλλήλους των φυλακών. «Δουλέψαμε για μια Δικαιοσύνη φιλική προς τα παιδιά» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου είναι σχεδόν έτοιμο για δημόσια διαβούλευση».

Ο κ. Παπαιωάννου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο υπουργό Σταύρο Κοντονή, ο οποίος έκανε αποδεκτή την παραίτηση, ευχαριστώντας θερμά τον κ. Παπαϊωάννου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο υπουργείο κατά τη διάρκεια της θητείας του.