Πολιτιστικά
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016 19:55

«Καλοκαίρι στην Αθήνα»: Πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο

Σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας αποτελούν οι περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα του προγράμματος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), «Καλοκαίρι  στην Αθήνα».

Σταθμό στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας αποτελούν οι περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε πλατείες, ανοιχτούς χώρους και θέατρα του προγράμματος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), «Καλοκαίρι  στην Αθήνα», που παρουσίασαν στην Πινακοθήκη του δήμου στο κτήριο του Μεταξουργείου, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κα Ερμίνα Κυπριανίδου και  ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κ. Χρήστος Τεντόμας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: «με τη συνεργασία γινόμαστε πλουσιότεροι, σε ποιότητα, ποικιλία και πρόγραμμα», και πρόσθεσε: «με νέους χώρους και νέες δράσεις, φιλοδοξούμε να κάνουμε το καλοκαίρι στην Αθήνα, μια μεγάλη γιορτή».

Η κα Ερμίνα Κυπριανίδου τόνισε ότι: «η αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του, μπορεί και πρέπει να συμβάλει ώστε όλοι οι διαθέσιμοι ελεύθεροι χώροι, οι γειτονιές, να ξαναπάρουν τη θέση που τους αξίζει στην καθημερινή ζωή των πολιτών – ιδιαίτερα των παιδιών, των νέων, αλλά και της τρίτης ηλικίας, προσφέροντας έτσι πολύτιμες διεξόδους που χρειάζονται, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της γενικότερης κρίσης που βιώνουμε». Η κα Κυπριανίδου πρόσθεσε: «σε αυτή μας την διαρκή προσπάθεια μπορούμε να βρεθούμε όλοι μαζί, διοίκηση, ενεργοί κοινωνικοί φορείς και κάτοικοι των γειτονιών της πόλης».

Ο κ. Χρήστος Τεντόμας, που έχει την ευθύνη του προγράμματος, σημείωσε: «Είναι ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο για όλους τους Αθηναίους, τους επισκέπτες, αλλά και για την κάθε γειτονιά και περιοχή της πόλης μας.

Επιλέξαμε μέσα από συνέργειες και με άλλους φορείς Πολιτισμού, αλλά και της αυτοδιοίκησης, να προσφέρουμε εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, με καλλιτέχνες, δημιουργούς και μουσικά σύνολα διαχρονικής προσφοράς.

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας που καθημερινά μοχθούν και επιζητούν στιγμές Πολιτισμού στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, επιλέξαμε να αναβαθμίσουμε πολιτιστικούς χώρους με έμφαση στις γειτονιές, εκεί που πάλλεται η καρδιά της Αθήνας».

Ο κ. Λουκάς Καρυτινός, καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων του δήμου Αθηναίων, τόνισε τη σημαντικότητα της οργάνωσης από τον δήμο Αθηναίων μιας τόσο μεγάλης παραγωγής, όπως είναι η κορυφαία όπερα του Jacques Offenbach «Η ωραία Ελένη» και σημείωσε την ανάγκη για πολιτιστική επαγρύπνηση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Τον δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό ευχαρίστησαν καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα Φεστιβάλ μεταξύ άλλων ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιάννης Μόρτζος, η Ελένη Δήμου, η Μαίρη Βιδάλη και οι σκηνοθέτες Γιώργος Ματαράγκας και Νίκος Παροίκος.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» είναι τα Φεστιβάλ στο Θέατρο Αττικού Άλσους, στο Θέατρο Κολωνού και στις Γειτονιές της Αθήνας.

naftemporiki.gr