Κόσμος
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 21:06

Ε.Ε.: Παράταση των κυρώσεων σε 146 Ρώσους και Ουκρανούς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε την Πέμπτη ως την 15η Σεπτεμβρίου τις κυρώσεις που επιβάλλει σε πολιτικά πρόσωπα στη Ρωσία και ηγετικά στελέχη των αυτονομιστών στην Ουκρανία για το ρόλο τους στην ουκρανική κρίση, όπως είχαν προαναγγείλει την Τετάρτη πηγές από τις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέτεινε την Πέμπτη ως την 15η Σεπτεμβρίου τις κυρώσεις που επιβάλλει σε πολιτικά πρόσωπα στη Ρωσία και ηγετικά στελέχη των αυτονομιστών στην Ουκρανία για το ρόλο τους στην ουκρανική κρίση, όπως είχαν προαναγγείλει την Τετάρτη πηγές από τις Βρυξέλλες.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι «παρέτεινε κατά έξι μήνες τα περιοριστικά μέτρα της Ε.Ε. σε βάρος 146 προσώπων και 37 εταιρειών», διότι «συνεχίζουν να υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.

Η ανανέωση των κυρώσεων αναμενόταν ευρέως, καθώς η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία επιδεινώθηκε ξανά τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τη σχετική ηρεμία έπειτα από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Σεπτεμβρίου.

Ο επίσημος κατάλογος των κυρώσεων που ανανεώθηκαν θα δημοσιοποιηθεί την Κυριακή.