Skip to main content

Π. Καμμένος: Θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά δεν κάνουμε χιλιοστό πίσω

Μήνυμα προς την Τουρκία πως είναι και προς το συμφέρον της οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα έστειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) που βρίσκεται στο Μαράθι.

Παράλληλα, τόνισε πως «από εκεί και πέρα θα κάνουμε τα πάντα για να ζήσουμε μαζί, αλλά δεν θα κάνουμε ούτε ένα χιλιοστό πίσω στην προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας».

«Εμείς επιθυμούμε με την Τουρκία να έχουμε καλές σχέσεις. Βλέπετε εδώ ότι είναι και η τουρκική σημαία και συνεκπαιδεύονται μαζί μας οι Τούρκοι στο ΚΕΝΑΠ», σημείωσε

Στην εκδήλωση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του ΚΕΝΑΠ παρέστη και ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει κομβικό ρόλο ως παράγοντας περιφερειακής ασφάλειας στην περιοχή και αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο.

Μιλώντας για το ΚΕΝΑΠ, ο κ. Καμμένος το χαρακτήρισε στολίδι για τη χώρα και την Κρήτη και μίλησε για τη συμβολή του στο θέμα της εκπαίδευσης για τη θαλάσσια ασφάλεια.

«Με σκληρή δουλειά, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι έχουν επιτύχει την πρότυπη εκπαίδευση σε σχέση με τη θαλάσσια ασφάλεια, που έχει να κάνει με το φαινόμενο της πειρατείας το οποίο αναπτύχθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια – και αυτός ήταν και ο κύριος λόγος δημιουργίας του ΚΕΝΑΠ – και παράλληλα, με τις αλλαγές που θα γίνουν στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην περιοχή μας – και αυτό αφορά και την Κρήτη – από την ημέρα που θα αρχίσει η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του υποθαλάσσιου μας πλούτου», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος σημειωσε πως «σήμερα, που γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια του ΚΕΝΑΠ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Μίτσελ βρίσκεται στην Κύπρο για να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις της συνεργασίας της Exxon Mobil με την Κυπριακή Δημοκρατία. Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι η Exxon Mobil πριν λίγες ημέρες υπέγραψε και με την Ελλάδα για την αρχή της εξόρυξης του φυσικού αερίου στην περιοχή της Κρήτης, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Ιόνιο Πέλαγος».

naftemporiki.gr