Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Επιστρέφω τη διερευνητική εντολή, στόχος οι εκλογές στις 25 Ιουνίου

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος την ενημέρωσε για τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή που προέκυψε κατά τις εκλογές της 21/05, Δευτέρα 22 Μαΐου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Χρειαζόμαστε ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση»

Για την πρόθεσή του να επιστρέψει τη διερευνητική εντολή το απόγευμα ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από αυτές τις εκλογές, ενώ σχολίασε πως εάν η εκλογική αναμέτρηση είχε πραγματοποιηθεί με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, η ΝΔ θα είχε εξασφαλίσει 171 έδρες. Στόχος είναι η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση να έρθει σε περίπου έναν μήνα.

«Προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή μου ότι είναι αδύνατη η συγκρότηση κυβέρνησης», είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας λόγο για «εμπόδιο» της απλής αναλογικής.

Οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιοηθούν «το συντομότερο πιθανό», ακόμα και στις 25 Ιουνίου, «εάν καταφέρουμε να συντμήσουμε τις συνταγματικά προβλεπόμενες προθεσμίες», είπε ο πρωθυπουργός. «Πιστεύω ότι η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με προοπτική τετραετίας, και όσο πιο σύντομα κλείσει αυτή η εκκρεμότητα τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Νομίζω ότι το Σύνταγμα είναι σαφές και οι συνθήκες έως τώρα κατέδειξαν ότι υπάρχει η διάθεση – όλοι σεβόμαστε τους κανόνες. Ειμαι βέβαιη ότι θα συμβάλλουν όλοι ο καθένας από την πλευρά του με την τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ώστε να φτάσουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο».

Ενημερωθείτε live για όλες τις εξελίξεις απο το Naftemporiki.gr.