Skip to main content

Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η πιο φιλοαμερικανική μετά τη δικτατορία

Ως την πλέον φιλοαμερικανική κυβέρνηση μετά τη δικτατορία χαρακτηρίζει αυτή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, υποστηρίζοντας πάντως ότι η στρατηγική συμπόρευση με τις ΗΠΑ δεν εγγυάται την προστασία των συμφερόντων της χώρας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τις εξαγγελίες για μία ανεξάρτητη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, εξελίχθηκε στην πιο φιλονατοϊκή, φιλοαμερικανική κυβέρνηση, από τη χούντα και μετά, βάζοντας “όλα τα αυγά σε ένα καλάθι”» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Χουντής, με αφορμή την εφαρμοζόμενη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Στη δήλωσή του δε, υπογραμμίζοντας την αιφνιδιαστική απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία, «εγκαταλείποντας τους “επί του πεδίου” εταίρους και συμμάχους τους, Κούρδους και Άραβες μαχητές, εκτεθειμένους στα δόντια του Ερντογάν», σημειώνει ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όσους διακηρύσσουν ότι η «στρατηγική συμπόρευση» με τις ΗΠΑ μπορεί να εγγυηθεί την προστασία των συμφερόντων της χώρας.