Skip to main content

«Κακοστημένες διαρροές» για τις επαφές στο Λονδίνο καταγγέλλει ο Γ. Σταθάκης

Για «κακοστημένες διαρροές» που στόχο έχουν να καλύψουν τη «νέα κυβερνητική αποτυχία στο Παρίσι» έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο περί e-mail στελέχους επενδυτικού οίκου σχετικά με τις συναντήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με επενδυτές στο Λονδίνο.

«Το e-mail που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο (με υπογραφή η οποία αφαιρέθηκε στη συνέχεια) σχετικά με το κλίμα στις συναντήσεις που είχα αυτές τις μέρες με επενδυτές δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σταθάκης για να προσθέσει:

«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον ένα διεθνές ακροατήριο το οποίο αντιλαμβάνεται ότι είναι απαραίτητη μια συνολική λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο προκειμένου να επανακάμψει η ελληνική οικονομία με συνθήκες κοινωνικής συνοχής (…). Καλά θα κάνει η κυβέρνηση να συνηθίσει αυτή τη νέα συνθήκη, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται ως κυβέρνηση εν αναμονή».

Τα επίμαχα δημοσιεύματα επικαλούνταν e-mail στελέχους επενδυτικού οίκου, το οποίο φέρεται να συμμετείχε στις συναντήσεις με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο. Κατά τα δημοσιεύματα, το ίδιο στέλεχος φέρεται να χαρακτηρίζει στο σημείωμά του «ανέκδοτο» τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως «όσοι βγήκαν από τη συνάντηση θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα».

«Το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν παρέστη σε καμία συνάντηση με τον κ. Σταθάκη και τον κ. Μηλιό», υποστήριξε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9,89.

Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο fund δεν είχε καν συμμετοχή στις συγκεκριμένες συζητήσεις και ο συγκεκριμένος κύριος είναι γνωστό ότι είχε συναντήσει και τον πρωθυπουργό τον προηγούμενο χρόνο.

«Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν», πρόσθεσε, «ότι περισσότερο αυτή η υπόθεση μυρίζει μια συνεννόηση κάποιων συγκεκριμένων κέντρων με την κυβέρνηση για τη δημιουργία κάποιων εντυπώσεων, παρά ανταποκρίνεται σε μια πραγματική εκτίμηση, όποια εκτίμηση και αν είναι αυτή. Διότι δεν μπορεί κάποιος να εμφανίζεται ότι ήταν σε μια συζήτηση και να μην ήταν». 

«Θέλω να πω ότι, όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές, διαπιστώνουμε πως ποτέ άλλοτε η χώρα δεν είχε γνωρίσει έναν τόσο βρώμικο πόλεμο και μια προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης να ελέγξει την ενημέρωση και τους δημοσιογράφους», είπε ο κ. Σκουρλέτης .