Skip to main content

Πρ. Παυλόπουλος: Να εκλείψουν οι αιτίες που τρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα

Τις προκλήσεις, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που φέρνει η Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και υπογράμμισε την ανάγκη για πολιτικες που θα αποβλέπουν σε ισόρροπη ένταξη της οικονομίας και της κοινωνίας στη νέα ψηφιακή εποχή. Χτύπησε δε καμπανάκι για την ανάπτυξη ναζιστικών μορφωμάτων ανά την Ευρώπη.  

Κατά την ομιλία του στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Προοδευτικές Πολιτικές για μια Δίκαιη Ψηφιακή Μετάβαση» ο ΠτΔ  έθεσε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το τι πολιτικές αρμόζουν μελλοντικά στον τομέα της απασχόλησης, σε ποια παιδεία θα στηριχθούμε για ν΄ αντιμετωπίσουν επιτυχώς οι επόμενες γενιές τις νέου τύπου προκλήσεις, όπως και τι μορφή μπορεί να πάρει η αναδιανεμητική Δικαιοσύνη στο πλαίσιο πάντοτε των πολιτικών του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου -αυτής της μεγάλης κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Νομικού και Πολιτικού μας Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της προστασίας του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου ιδίως στην Ευρώπη, όσες εξελίξεις και να προκύψουν στο οικονομικό και τεχνολογικό επίπεδο, οι οποίες θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Όπως παρατήρησε, τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που αναπτύσσονται στην σημερινή Ευρώπη μας διδάσκουν ότι πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση. «Πρέπει να εκλείψουν οι αιτίες που δημιουργούν αυτά τα υπολείμματα και θυμίζουν τους εφιάλτες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Πρέπει να υπερασπισθούμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη. Γιατί μέσα από την διασφάλιση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Αλληλεγγύης θα καταπολεμηθούν και θα εκλείψουν οι αιτίες που δημιουργούν ρήξη του κοινωνικού ιστού και οδηγούν στην δυστυχία των ανθρώπων» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι μπορούμε, σε συνεργασία με τους εταίρους μας στην μεγάλη οικογένεια των κρατών που συναπαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνολογίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης για να αναπτύξουμε πολιτικές, οι οποίες αφενός θα διευρύνουν την ελευθερία και την ατομική πρωτοβουλία των ανθρώπων ενώ, αφετέρου, θα θωρακίζουν περαιτέρω και ασφαλέστερα την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Αλληλεγγύη στην ήπειρό μας.

«Το οφείλουμε στις γενιές των Ελλήνων και των λοιπών Ευρωπαίων που έρχονται μετά από εμάς» κατέληξε.

naftemporiki.gr