Skip to main content

Startups in Shipping: «Γέφυρες» της νέας γενιάς με τον κόσμο των ναυτιλιακών νεοφυών επιχειρήσεων

Startups in Shipping

Το Real Time Graduates έφερε τη νέα γενιά κοντά στις ναυτιλιακές startups

Μεγάλο αριθμό νέων σπουδαστών και απόφοιτων που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον κόσμο των ναυτιλιακών startups, αλλά και στελέχη του κλάδου, συγκέντρωσε η ημερίδα Startups in Shipping που διοργάνωσε τo Real Time Graduates σε συνεργασία με την Startup Pathways, το Σάββατο 27 Μαΐου στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Το Real Time Graduates έφερε τη νέα γενιά κοντά στις υπάρχουσες ναυτιλιακές startups, είτε για να ενημερωθούν για μια κατηγορία εταιρειών στις οποίες θα μπορούσαν να αναζητήσουν επαγγελματική αποκατάσταση, είτε για να εμπνευστούν για το πώς μια δική τους ιδέα μπορεί να αποτελέσει την αρχή για τη σύσταση μια νεοφυούς εταιρείας. Οι startup εταιρείες άλλωστε παρέχουν δυνητικά καινοτομίες που μπορούν να καλύψουν ή να βελτιώσουν τις ανάγκες του ναυτιλιακού κλάδου αλλά και το πάθος και το όραμα των ιδρυτών τους.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη Κωνσταντίνος Μαζαράκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς η Σουζάνα Λασκαρίδη, ιδρύτρια του Real Time Graduates, Chair της Lavinia Corp. και Συνιδρύτρια και CEO του Bluecycle και η Έλλη Διακαναστάση, Executive Director της Elevate Greece. Αμέσως μετά, στην σκηνή ανέβηκαν για τα δύο fireside chats ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Founder & Managing Director της Startup Pathways, και η Σουζάνα Θεοδωρίδου, Head of Business της Startup Pathways. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου συζήτησε με τη Βάλια Παπαδημητρίου για τις Δεξιότητες Ηγεσίας που απαιτούνται για να επιχειρήσει κάποιος στον τομέα των startups, τα βήματα για τη δημιουργία μιας startup, αλλά και τη θέση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στον κόσμο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια, η Σουζάνα Θεοδωρίδου συζήτησε με τον Κωνσταντίνο Καρβουνάκη, principal investor της Metavallon VC, σχετικά με τη διαδικασία χρηματοδότησης μιας startup από ένα VC, ποια είναι η διαφορά ενός VC με έναν angel investor, αλλά και για άλλες μορφές χρηματοδότησης.

Στο πάνελ της ημερίδας με τίτλο «Ιστορίες Επιτυχίας από Ναυτιλιακές Startups», το οποίο συντόνισε ο Ηλίας Μπίσιας, Διευθυντής των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net, συμμετείχαν οι: Αγαπητός Διακογιάννης, Συνιδρυτής & CEO της Seafair, Αντώνης Μαλαξιανάκης, Ιδρυτής & CEO της Harbor Lab, ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, συνιδρυτής & CEO της DeepSea Technologies, ο Άρης Μανασσάκης, Συνιδρυτής & COO της ProcureShip και ο Μιχάλης Χαρτουλάρης, COO της bid2board. Οι ομιλητές συζήτησαν για την πορεία της δικής τους startup εταιρείας, τις ανάγκες που είδαν ότι είχε ο ναυτιλιακός κλάδος και κατάφεραν να τις καλύψουν μέσω της ιδέας που είχαν, τις διαδικασίες που χρειάστηκε για να γίνει η ιδέα τους πράξη αλλά και πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες της πρωτοπορίας, της συνέπειας, της εξωστρέφειας και της συμπερίληψης για μια σύγχρονη startup εταιρεία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα Open Mentoring Session όπου οι νέοι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν απευθείας τους ομιλητές όλες τους τις απορίες για το πώς από μια ιδέα μπορεί κάποιος να φτάσει στη δημιουργία μιας startup εταιρείας και στη συνέχεια με ένα networking cocktail στον κήπο του Ιδρύματος.

Τι είναι το πρόγραμμα Real Time Graduates

Το πρόγραμμα Real Time Graduates είναι μία πρωτοβουλία μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδέει τους απόφοιτους Ναυτιλιακών Σχολών και άλλων κλάδων της Ναυτιλίας με το ελληνικό ναυτιλιακό cluster. Μέσα από το πρόγραμμα Real Time Graduates, οι εταιρείες έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με νέους και πρόθυμους πτυχιούχους και, ενδεχομένως, να βρουν πολύτιμους συνεργάτες για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα βοηθούν νέα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Ακόμη, μέσω του Real Time Graduates, τα μέλη του έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να επισκεφτούν διαφορετικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

H Startup Pathways προσφέρει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα σε scaleups & corporations στoυς τομείς του leadership, management, sales & communications. Παράλληλα, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Google και η Microsoft, διοργανώνει community-building δράσεις με στόχο την υποστήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.