Skip to main content

Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά: Νέος πρόεδρος ο Γιώργος Αλεξανδράτος

Ο Γιώργος Αλεξανδράτος είναι ο νέος πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, μετά τις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα στην Ακτή Μιαούλη. Διαδέχεται την Ειρήνη Νταϊφά, η οποία ήταν οικοδέσποινα στο Marine Club επί δύο συνεχείς θητείες.

Ο κ. Αλεξανδράτος, που είναι παράλληλα αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα, έχει καταγωγή από την Κεφαλλονιά. Φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ και το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ.

Είναι επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρείας Apollonia Lines SA, η οποία ιδρύθηκε το 1974 από τον πατέρα του Σπύρο, ο οποίος απεβίωσε τον Σεπτέμβριο του 2004.

Ο ίδιος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα όπως είναι η προώθηση της επιχειρηματικότητας μέσα από τον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης, αλλά και με την οργάνωση της ναυτιλιακής συστάδας στη χώρα μας.

Μετά τις εκλογές που έλαβαν χώρα κατά την αποψινή ετήσια γενική συνέλευση των μελών της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνήλθε σε σώμα και με μυστική ψηφοφορία επέλεξε το προεδρείο της Λέσχης.

Συνολικά, η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Πρόεδρος: Γεώργιος Αλεξανδράτος

Αντιπρόεδρος: Πάρις Κ. Ξανάλατος

Γεν. γραμματέας: Βασίλης Κ. Σπηλιόπουλος

Ταμίας: Μαρία Σ. Πρεβεζάνου

Σύμβουλοι: Ευάγγελος Σ. Μαρινάκης, Γεώργιος K. Ξηραδάκης, Ιωάννης Α. Ξυλάς, Ηλίας Π. Τσακίρης, Ιωάννης  Α. Φλουτάκος.