LIVE: Εκλογές 2015

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 05:00
Updated:17:02
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο, με πολιτικό όρκο, για πρώτη φορά. Στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Κ. Παπούλια, του ανακοίνωσε τη στήριξη των ΑΝΕΛ στη νέα κυβέρνηση και έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Στην επίσημη πρώτη του στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τον περίμενε -ως είθισται για την αλλαγή φρουράς- ο Αντώνης Σαμαράς. Τι σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ, πώς υποδέχονται τη νίκη Τσίπρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες. Όλες οι εξελίξεις όπως τις κατέγραψε το naftemporiki.gr.

 

Επιμέλεια: Έρη Δρίβα, Βασίλης Κωστούλας, Νάνσυ Παυλοπούλου, Γιώργος Παυλόπουλος, Νέλλη Πολύζου, Μαρία Συνοδινού, Αλεξία Σωτηρίου, Mάκης Συνοδινός

Φωτογραφίες / βίντεο: Τατιάνα Μιχαηλίδου, Μαρία Πετειναράκη, Κατερίνα Κατσιδήμα
 
Social media: Κέλλυ Κική
17:02Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή συνεχάρη τον Αλ. Τσίπρα

Η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του στις χθεσινές εθνικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, Ντέιβιντ Χάρις, τόνισε, ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις», ενώ εύχεται επιτυχία στους «νέους ηγέτες» και εκφράζει την ελπίδα ότι «θα συνεχίσουν τον προσανατολισμό της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Χάρις επισημαίνει ότι κατά την περσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της AJC είχε συνάντηση μίας ώρας στην Αθήνα με τον Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε αφοσιωμένοι φίλοι της Ελλάδας».

Επίσης, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Χάρις «εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», τονίζοντας ότι «οδήγησε την Ελλάδα μέσω εξαιρετικά δύσκολων καιρών» και ότι «πολλές από αυτές τις προκλήσεις παραμένουν».

Ο πρόεδρος της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής σημειώνει «τις προσπάθειες του κ. Σαμαρά να αντιστρέψει τις οικονομικές ωδίνες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και να συνεργαστεί στενά με τη διεθνή κοινότητα, το θάρρος του να αντιμετωπίσει και να καταπολεμήσει το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή».

16:59Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου όπου μετέβη ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

SOOC/Konstantinos Tsakalidis
16:58Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στιγμιότυπο από την ορκομωσια του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

SOOC/Konstantinos Tsakalidis
16:48Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του.

naftemporiki.gr
16:46Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τελικά αποτελέσματα με καταμετρημένο το σύνολο των εκλογικών τμημάτων

Με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων, το επίσημο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών 2015 διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 36,34% - 149 έδρες

ΝΔ 27,81% - 76 έδρες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,28% - έδρες 17

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 6,05% - έδρες 17

ΚΚΕ 5,47% - έδρες 15

ΑΝΕΛ 4,75 - έδρες 13

ΠΑΣΟΚ 4,68 - έδρες 13.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα η συμμετοχή στις εκλογές έφτασε το 63,87%, τα λευκά - άκυρα το 2,36%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής συγκέντρωσαν το 8,62%.
Σημειώνεται ότι η νέα βουλή θα είναι επτακομματική.

16:42Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Με πολιτικό όρκο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ Παπούλια, ο Πρόεδρος του Σύριζα, Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε τα καθήκοντα του πρωθυπουργού

AMNAwebTV
16:39Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο πρώτος σταθμός του νέου Πρωθυπουργού, αμέσως μετά την ορκωμοσία του, ήταν το μνημείο των πεσόντων στην Καισαριανή. Εκεί εναπόθεσε λουλούδια, για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου.

INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
16:35Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη ο νέος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του.

16:35Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

16:27Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στο 36,13% η αποχή

Ελαφρά μείωση κατέγραψε η αποχή κατά τις χθεσινές εκλογές σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου 2012 και διαμορφώθηκε στο 36,13% έναντι του 37,51% το 2012. Παράλληλα ήταν αυξημένη συγκριτικά με την αποχή στις εκλογές Μαΐου 2012 (34,88%).

Τα λευκά και τα άκυρα συγκέντρωσαν 2,36% και τα κόμματα που δεν μπήκαν στη Βουλή συγκέντρωσαν 8,62%.

Οι δέκα εκλογικές περιφέρειες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αποχή είναι οι: Φλώρινα, Κεφαλλονιά, Ευρυτανία, Λακωνία, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Αρκαδία, Θεσπρωτία, Λευκάδα.

Οι δέκα εκλογικές περιφέρειες που συγκέντρωσαν τη μικρότερη αποχή είναι οι: Αχαΐα, Χαλκιδική, Ημαθία, Α' Θεσσαλονίκης, Βοιωτία, Λάρισα, Ηράκλειο, Β' Αθηνών, Β' Θεσσαλονίκης, Αττική.

16:27Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Για αναβάθμιση των σχέσεων Εκκλησίας - Πολιτείας δεσμεύθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Τις καλές σχέσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας επιβεβαίωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην περίπου μισής ώρας συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο.

«Έρχομαι να πάρω την ευχή σας, οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και πιο ουσιαστικές απ' ό,τι ήταν πριν» δήλωσε ο κ. Τσίπρας κατά την υποδοχή του από τον κ. Ιερώνυμο.

16:25Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο κ. Τσίπρας είπε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνειδήση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα υπηρετώ πάντα το συμφέρον του ελληνικού κράτους».

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
16:23Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Λουλούδια στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργού, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου.

16:18Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σόιμπλε: Συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση, αλλά και τήρηση δεσμεύσεων

Εν αναμονή του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα τελεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και όπως δήλωσε, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών της EΕ, στις Βρυξέλλες, όπου συνεδριάζει το Eurogoup, ασφαλώς θα συνεργαστεί μαζί της.

Επισήμανε πάντως για άλλη μια φορά ότι τα όσα έχουν συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να τηρηθούν, ενώ σημείωσε ότι το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους δεν είναι αντικείμενο συζήτησης. 

Ως προς το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους είπε ότι είναι ένα θέμα που θα μπορούσε να συζητηθεί μετά το πέρας της πέμπτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Αυστρίας, ο οποίος τάχθηκε εναντίον κάθε ιδέας για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με αντικείμενο το ελληνικό δημόσιο χρέος.

16:16Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μεταξύ διευθυντών γραφείων θα γίνει η καθιερωμένη παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο διευθυντής του γραφείου του απελθόντα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Κώστας Μπούρας, θα ενημερώσει τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Ως εκ τούτου, απελθών και νέος πρωθυπουργός δεν θα συναντηθούν.

16:15Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τις καλές σχέσεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην περίπου μισής ώρας συνάντηση που είχαν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο.

AMNAwebTV
16:14Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Ανάγκη για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας το μήνυμα των εκλογών στην Ελλάδα

Να βρεθεί λύση σε ό, τι αφορά το ελληνικό χρέος ζητεί ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν δηλώνοντας ότι τα μηνύματα που προσέλαβε από τις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα είναι ότι χρειάζεται η δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.

Προσερχόμενος στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Πάντοαν δήλωσε πριν από λίγο ότι «από τις ελληνικές εκλογές φθάνουν δύο μηνύματα. Το πρώτο είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δημιουργήσει περισσότερη ανάπτυξη και εργασία· και το δεύτερο είναι πως η λύση σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή, με ισορροπία ανάμεσα στην χρηματοοικονομική εφαρμοσιμότητα, την ανάπτυξη και την εργασία».

Ακόμη, αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος, τόνισε ότι «πρέπει να βρεθεί μία λύση συμβατή με τις υπάρχουσες ισορροπίες, η οποία να είναι βιώσιμη. Υπάρχουν πολλές επιλογές, θα τις συζητήσουμε».

16:06Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

16:05Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Με έντονες διακυμάνσεις υποδέχτηκε το χρηματιστήριο Αθηνών το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών. Ο γενικός δείκτης άνοιξε με απώλειες 5%, γύρισε σε θετικό έδαφος και συνέχισε με νέα πτώση. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος των τραπεζών. Στην υπόλοιπη Ευρώπη, πάντως, οι χρηματαγορές «χώνεψαν» γρήγορα την είδηση της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και γύρισαν σε θετικό έδαφος. Ανοδικά κινήθηκε και το ευρώ, μετά τις αρχικές απώλειες.

euronews
16:03Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Την ελπίδα ότι η υπάρχουσα - μετά και τη στήριξη του Πάνο Καμμένου - πλειοψηφία των 162 βουλευτών θα αυξηθεί εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο ανάθεσης της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης.

ΝΕΡΙΤ
16:02Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας διαβεβαιώσω στην τιμή και τη συνειδήση μου ότι θα τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετώ πάντα το γενικό συμφέρον του ελληνικού λαού, είπε ο κ. Τσίπρας, κατά την ορκωμοσία του.

16:01Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αυτήν την ώρα ορκίζεται με πολιτικό όρκο ο Αλ. Τσίπρας.

15:58Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συνομιλεί με τον Πρόεδρο του Συριζα Αλέξη Τσίπρα κατα την συνάντηση τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
15:58Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κριτική στον Πάνο Καμμένο άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας ότι «για πρώτη φορά η συγκρότηση μιας κυβέρνησης ανακοινώνεται από τον αρχηγό του έκτου κόμματος».

ΝΕΡΙΤ
15:50Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μπορώ να σας ορκίσω σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, που απάντησε πως «καλό θα ήταν να επισπεύσουμε τις διαδικασίες γιατί μας περιμένει ανηφορικός δρόμος».

15:48Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, συνεπώς υπάρχει η δεδηλωμένη, είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Κ. Παπούλια, ο οποίος του έδωσε και τυπικά βάσει Συντάγματος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

15:48Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

15:42Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Προεδρικό Μέγαρο εν αναμονή Α. Τσίπρα

NAFTEMPORIKI.GR
15:40Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κατ' ιδίαν συνάντηση αυτήν την ώρα του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια - Στις 16.00 η ορκωμοσία.

15:30Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας για την ορκωμοσία του ως Πρωθυπουργού.

15:13Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Ραχόι συνεχάρη τον Αλ. Τσίπρα

Τα συγχαρητήριά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα απέστειλε ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και εξέφρασε την ελπίδα να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση.

«Αγαπητέ κύριε Τσίπρα. Θέλω να σας συγχαρώ για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε ο Ραχόι, για τον οποίον το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι είχε παρέμβει προεκλογικά υπέρ του αντιπάλου του Αλέξη Τσίπρα, του απερχόμενου πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

«Ελπίζω ότι αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα οδηγήσει στην εγκαθίδρυση μιας σταθερής κυβέρνησης στρατευμένης υπέρ του σχεδίου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που μοιραζόμαστε στην Ελλάδα και την Ισπανία», προσθέτει στο μήνυμα.

«Η κυβέρνησή μου είναι διατεθειμένη να εργασθεί (μαζί σας) για την ενίσχυση των διμερών και ευρωπαϊκών σχέσεών μας, όπως πρέπει να γίνεται μεταξύ δύο εταίρων και συμμάχων μεσογειακών χωρών όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα», δηλώνει ακόμη ο Ραχόι.

Ο Ραχόι, επικεφαλής του κυβερνώντος δεξιού Λαϊκού Κόμματος (PP), αντιμετωπίζει τον Νοέμβριο βουλευτικές εκλογές στις οποίες το Podemos ενδέχεται να κερδίσει ή να καταλάβει τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με πολλές δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί από το φθινόπωρο.

15:07Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

15:03Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

15:02Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια

Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει θετικό μέλλον για την Ελλάδα μόνο με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σε δηλώσεις του στη Βιέννη, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, ζητώντας παράλληλα συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Κάθε εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι σεβαστό, ανέφερε ο κ. Κουρτς, σχολιάζοντας τη χθεσινή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, για να προσθέσει ότι είναι πεπεισμένος πως «ένα θετικό μέλλον της Ελλάδας, ειδικότερα σε σχέση με την πορεία των μεταρρυθμίσεων, μπορεί να υπάρξει όχι ενάντια στην ΕΕ, αλλά μόνο με αυτή».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος ελπίζει όπως είπε «σε έναν γρήγορο σχηματισμό κυβέρνησης και κατόπιν σε μια εποικοδομητική συνεργασία με την ΕΕ, για το συμφέρον μας, αλλά προ πάντων για το συμφέρον της Ελλάδας».

14:59Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Έτοιμη να συζητήσει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντική πρόοδο και τόνισε ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεχίσει τη βοήθειά της προς τη χώρα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
14:57Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, όπως του τα παρέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχολιάζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να δώσει ο Κάρολος Παπούλιας δεύτερη και τρίτη εντολή.

Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
14:55Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

14:55Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Συγχαρητήρια του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας προς όφελος των Ελλήνων πολιτών και της Ε.Ε.» αναφέρει, μεταξύ άλλων. 

14:50Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μικρό και θα υπάρξει μια ομογενοποίηση σε ό,τι αφορά τα παλιά υπουργεία (ανάλογα με το αντικείμενό τους), ενώ θα υπάρχει ένας προϊστάμενος υπουργός και πιθανότατα κάποιοι αναπληρωτές υπουργοί.

Σήμερα στις 19.00 αναμένεται ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί και με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στην τηλεφωνική επαφή που είχε με τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Τσίπρας του ανέφερε ότι πρόθεσή του είναι να τον ενημερώνει για όλα τα σημαντικά θέματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Δραγασάκη με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά την οποία του επισήμανε ότι η συζήτηση στο σημερινό Eurogroup (στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο κ. Χαρδούβελης) δεν μπορεί να αφορά ουσιαστικά ζητήματα.

14:49Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μετά την ορκωμοσία του ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο πεσόντων στην Καισαριανή για να αποτίσει φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες του Σκοπευτηρίου (4.30 μ.μ.).

14:24Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Οριακή διαφορά 18 ψήφων έχουν οι δύο υποψήφιοι της ΝΔ στην Αρκαδία οι οποίοι διεκδικούν τη μια έδρα στον νομό.

Αρχικά διαφαινόταν ότι την έδρα την κέρδιζε ο γιατρός Κώστας Βλάσης, με μικρή διαφορά, από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο υπουργείο Εσωτερικών και με καταμετρημένο το 95,34% των ψήφων, δείχνει να προηγείται και να επανεκλέγεται με 6.813 ψήφους ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και να ακολουθεί ο Κώστας Βλάσης με 6.795.
Απομένουν να ενσωματωθούν δεκαπέντε εκλογικά τμήματα για να δούμε αν η διαφορά των δεκαοκτώ ψήφων, που υπάρχει αυτή τη στιγμή, καλυφθεί και ποιος θα είναι ο βουλευτής της ΝΔ, στην Αρκαδία.

14:24Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μεταξύ αυτών που άλλαξαν πολιτικό κόμμα, η Άντζελα Γκερέκου, που μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, δεν επανεξελέγη στην Κέρκυρα και ο Πέτρος Τατσόπουλος, που μεταπήδησε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΟΤΑΜΙ, δεν επανεξελέγη στη Β' Αθηνών. Ανακοίνωσε μάλιστα πως αποσύρεται από την ενεργό πολιτική

Στον αντίποδα, επανεξελέγησαν η Θεοδώρα Τζάκρη στην Πέλλα (από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ), η Ραχήλ Μακρή στην Κοζάνη (από ΑΝΕΛ σε ΣΥΡΙΖΑ) και ο Σπύρος Λυκούδης (από ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΗΜΑΡ και μετά ΠΟΤΑΜΙ) στην Α' Αθήνας, που ήρθαν πρώτοι σε σταυρούς στα ψηφοδέλτια των κομμάτων τους.

14:21Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Εκτός Βουλής μένουν γνωστά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πολλά μέλη υπουργικών συμβουλίων από τη ΝΔ. 

14:20Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών παρέδωσε στον ΠτΔ ο Ευ. Μεϊμαράκης

Τα επίσημα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, όπως του τα παρέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, διαβίβασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σχολιάζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να δώσει ο Κάρολος Παπούλιας δεύτερη και τρίτη εντολή.

«Οι εκλογές έγιναν ομαλά και δεν υπήρξαν προβλήματα» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια «από ό,τι βλέπω δεν θα χρειαστεί να δώσετε δεύτερη και τρίτη εντολή».

«Όχι. Πράγματι, ο κ. Τσίπρας έχει στήριξη από τον κ. Καμμένο. Το απόγευμα θα τον ορκίσω ως πρωθυπουργό» ήταν η απάντηση του Κάρουλου Παπούλια

Όπως έγινε γνωστό ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να δώσει διαβεβαίωση -πολιτικό όρκο- η οποία προβλέπεται από τον νόμο περί κυβερνήσεως και υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ευχήθηκε να πάει μπροστά η χώρα, «παρότι ανησυχούμε», όπως είπε και συνέχισε: «Έτσι πρέπει, εμείς θα συμβάλουμε».

Δέχτηκε τα συγχαρητήρια του κ. Παπούλια ο οποίος μάλιστα τον ρώτησε πώς πήγε το ξενύχτι και εκείνος απάντησε ότι οι εκλογές είναι γιορτή και χαρά, δεν είναι το ζήτημα των αποτελεσμάτων που τώρα πια τρέχουν γρήγορα αλλά η συζήτηση, η ανάλυσή τους, το αλατοπίπερ

14:20Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

14:18Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αναπάντητο είναι προς το παρόν το ερώτημα για το ποια θα είναι η παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, υπουργική θέση θα καταλάβει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν προτίθεται να ζητήσει να αναλάβει χρέη αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για «μικρό υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς, λίγους αναπληρωτές υπουργούς και υφυπουργούς», το οποίο θα συνεδριάζει συχνά.

14:16Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Δηλώσεις του Ευ. Μεϊμαράκη μετά τη ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια για τα εκλογικά αποτελέσματα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΝΕΡΙΤ
14:13Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στ. Θεοδωράκης: Ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί ακροδεξιές απόψεις - Αναρωτιόμαστε τι θα βγάλει αυτή η σύμπραξη του Π. Καμμένου με τον Αλ. Τσίπρα - Θα εκτιμάμε καθε φορά τις προτάσεις της κυβέρνησης και θα λέμε είτε ναι είτε όχι.

13:44Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αλλαγή σκηνικού στην πολιτική ζωή της χώρας ψήφισαν οι πολίτες. Την επόμενη ημέρα άλλοι εκφράζουν ελπίδα και αισιοδοξία, άλλοι προβληματισμό και επιφυλακτικότητα. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι η αλλαγή ήταν αναγκαία. Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων αναφέρονται στη μεγάλη νίκη του Αλέξη Τσίπρα αλλά και την δύσκολη περίοδο που τον περιμένει.

euronews
13:34Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογική του επιτυχία δέχτηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Όλιβερ Στόουν.

13:33Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Μετά τη συμφωνία Αλέξη Τσίπρα - Πάνου Καμμένου για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, η ανακοίνωση της σύνθεσης του κυβερνητικού σχήματος είναι θέμα ωρών. Ποια είναι τα φαβορί για τους υπουργικούς θώκους.

13:25Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τα αποτελέσματα των εκλογών, όπως αυτά διαβιβάστηκαν από τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης.

13:19Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Ντόρα Μπακογιάννη είχε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του επίτιμου πρόεδρου της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

13:11Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ψήφο στήριξης ή ανοχής με οποιαδήποτε μορφή στη νέα κυβέρνηση, ξεκαθαρίζει ο Περισσός.

12:58Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στις 16.00 πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ αύριο το πρωί θα συγκαλέσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

12:40Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σήμερα στις 16.00 θα ορκισθεί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

12:34Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Α. Τσίπρα στην Κουμουνδούρου. «Ενωμένοι οι Έλληνες θα προχωρήσουμε σε μία νέα μέρα», πρόσθεσε.

SOOC/Menelaos Myrillas
12:28Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

12:25Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο θα συναντηθεί σήμερα στις 14.30 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

12:18Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

1 2 3 4 5 6 7 8 

Δημοφιλή