Skip to main content

Κίνα: Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών- Τουλάχιστον 2 νεκροί

Twitter

12 αγνοούμενοι.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 12 αγνοούνται μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη βορειοανατολική Κίνα, γεγονός που υπογραμμίζει το διαρκές πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ασιατική οικονομία στον περιορισμό των ατυχημάτων σε βιομηχανικές περιοχές.

Ειδικότερα, η έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε χημικό εργοστάσιο και διυλιστήριο στην κομητεία Πανσάν, στην επαρχία Λιαονίνγκ της Κίνας (βόρεια). Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 34 άτομα. Οι τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της κομητείας την οποία επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε μετά την έκρηξη χθες στις 15:13 (τοπική ώρα· 09:13 ώρα Ελλάδας) στο εργοστάσιο αλκυλίωσης και διυλιστήριο, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης, τέθηκε υπό έλεγχο μερικές ώρες αργότερα.

Η φωτιά εξακολουθούσε να καίει τη Δευτέρα, ανέφερε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός China Central Television, αν και δεν εξαπλώνεται πλέον.