Skip to main content

Υποβαθμίζει το περιστατικό με τον ουκρανικό πύραυλο η Λευκορωσία: «Μην ανησυχείτε»

Twiiter

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Πέμπτης. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», διατείνεται η Λευκορωσία μετά την κατάρριψη ουκρανικού πυραύλου S-300 πάνω από χωριό κοντά στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας σήμερα το πρωί.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BelTA, ο στρατιωτικός επίτροπος της περιοχής Μπρεστ της Λευκορωσίας δήλωσε: «Οι ντόπιοι δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να ανησυχούν. Δυστυχώς, αυτά τα πράγματα συμβαίνουν».

Το περιστατικό συνέβη μεταξύ 10:00 και 11:00 π.μ. (τοπική ώρα),  περίπου δηλαδή την ώρα που η Ρωσία εκτόξευε δεκάδες πυραύλους προς την Ουκρανία, σε μια από τις μεγαλύτερες από την έναρξη του πολέμου επιθέσεις της προς δεκάδες στόχους στην χώρα.

Το BelTA μετέδωσε ότι ο πύραυλος προερχόταν από ουκρανικό έδαφος, αναφέροντας ότι εξετάζονται δύο βασικά σενάρια: τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Λευκορωσίας είχαν καταρρίψει τον πύραυλο είτε ότι πρόκειται για εσφαλμένη εκτόξευση.

Δημοσίευσε μάλιστα μια φωτογραφία η οποία εικονίζει, όπως υποστηρίζει, τμήμα ενός πυραύλου S-300 σε ένα χωράφι. Σύμφωνα με το BelTA, δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters