Skip to main content

Ζαπορίζια: Νεογέννητο νεκρό σε επίθεση

State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS

Η επίθεση έπληξε μαιευτήριο στην πόλη Vilniansk της επαρχίας Ζαπορίζια.

Νεκρό είναι ένα νεογέννητο στη Ζαπορίζια έπειτα από ρωσική επίθεση σε μαιευτήριο, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, ο Ολεξάντρ Σταρούχ.

Ο Σταρούχ δήλωσε στο Telegram τα ξημερώματα της Τετάρτης ότι ρωσική πυραυλική επίθεση σε μαιευτήριο στην πόλη Βίλνιανσκ της επαρχίας Ζαπορίζια σκότωσε ένα νεογέννητο μωρό.

Το Βίλνιανσκ είναι μια πόλη που ελέγχεται από την Ουκρανία. Τμήματα της ευρύτερης περιοχής Ζαπορίζια κατέχονται από τη Ρωσία, η οποία προσάρτησε την περιοχή μαζί με το Λουγκάνσκ, το Ντονέτσκ και τη Χερσώνα σε μια προσπάθεια να τις χρίσει ρωσικό έδαφος κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που μεταδίδει την είδηση σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε ο Ουκρανός αξιωματούχος με ανεξάρτητο τρόπο.

Σώα η μητέρα

Τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, «στην πόλη Βίλνιανσκ στην περιοχή Ζαπορίζια, ως αποτέλεσμα μιας επίθεσης με πύραυλο στο έδαφος του τοπικού νοσοκομείου, καταστράφηκε το διώροφο κτίριο του μαιευτηρίου», ανέφεραν οι διασώστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους η μητέρα διασώθηκε, όπως και ο γιατρός που ήταν στο κτίριο.

Συγκεκριμένα, οι Κρατικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας δήλωσαν ότι η γυναίκα είχε μόλις γεννήσει το παιδί στο μαιευτήριο. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κανείς άλλος δεν βρίσκεται κάτω από τα ερείπια», πρόσθεσαν.

Στην επίθεση αναφέρθηκε επίσης ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Το τρομοκρατικό κράτος συνεχίζει να πολεμά εναντίον αμάχων και πολιτικών στόχων», είπε αναφερόμενος στη Ρωσία. «Ο εχθρός αποφάσισε για άλλη μια φορά να προσπαθήσει να πετύχει με τρόμο και δολοφονίες αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει εδώ και εννέα μήνες και δεν θα μπορέσει να πετύχει. Αντίθετα, μονάχα θα λογοδοτήσει για όλο το κακό που έφερε στη χώρα μας».