Skip to main content

Η Burberry ακυρώνει το ντεφιλέ «σε ένδειξη σεβασμού» για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Οίκος Burberry ανακοίνωσε ότι θα ακυρώσει το επερχόμενο show του Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας. Ως ένδειξη σεβασμού, πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε την επίδειξη πασαρέλας Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο».

Ελπίζουμε να σας δούμε στο εγγύς μέλλον.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η Εβδομάδα Μόδας θα προχωρήσει κανονικά με το πρόγραμμά της, ωστόσο συνιστά την στους σχεδιαστές και τα brands «να σεβαστούν τη διάθεση του έθνους και την περίοδο πένθους» και να αποφύγουν τα μη απαραίτητα events.

Η Ελισάβετ Β’ απεβίωσε την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 έτη στον βασιλικό θρόνο. Τη διαδέχεται ο Κάρολος, πλέον βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος θα απευθύνει διάγγελμα στον λαό αργότερα την Παρασκευή.

Η βρετανική κυβέρνηση κήρυξε επισήμως σήμερα την έναρξη περιόδου εθνικού πένθους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, δημοσιεύοντας «κατευθυντήριες γραμμές εθνικού πένθους».

Το έγγραφο αυτό, το οποίο φέρει οδηγίες για να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, πληροφορίες για τα ταξίδια και σχετικά με άλλες δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, αναφέρει ότι το πένθος θα συνεχιστεί ως το τέλος της ημέρας της κηδείας της βασίλισσας με τιμές αρχηγού κράτους.

naftemporiki.gr