Skip to main content

Τροχαίο με θύματα δεκάδες συνταξιούχους στη Γαλλία

Περισσότεροι από 40 συνταξιούχοι έχασαν τη ζωή τους στη Γαλλία, σε τροχαίο μεταξύ του λεωφορείου το οποίο τους μετέφερε και φορτηγού.

Το δυστύχημα συνέβη στο Πουϊσγκέν, στην επαρχία Ζιρόντ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανατολικά του Μπορντό. Νεκρός είναι και ο οδηγός του φορτηγού.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τόνισε, από την Ελλάδα όπου βρίσκεται, τόνισε ότι «βυθίστηκε στη λύπη από την συγκεκριμένη τραγωδία».

Πρόκειται για το τραγικότερο τροχαίο ατύχημα στη Γαλλία από το 1982, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 52 άτομα.

Το συμβάν συνέβη στις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα).

Η σύγκρουση ήταν μετωπική και στη συνέχεια τα δύο οχήματα έπιασαν φωτιά.

Πέραν των 42 νεκρών, υπάρχουν και εννέα τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά.

Οι περισσότεροι εκ των επιβατών του λεωφορείου ήταν μέλη ένωσης ηλικιωμένων ατόμων, από τη μικρή γαλλική πόλη Πτι-Παλέ-ε-Κορνάμ, η οποία έχει πληθυσμό 700 ατόμων.

Είχαν μόλις ξεκινήσει το ταξίδι τους και κατευθύνονταν νότια στην περιοχή Λαντ.

«Επρόκειτο για τεράστιο σοκ για την περιοχή, για τη Ζιρόντ, για την περιφέρεια της Ακουϊτανίας, για ολόκληρη τη Γαλλία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος. «Σήμερα η Γαλλία και οι Γάλλοι πενθούν», πρόσθεσε.

Η Μαρί Φουλμπέρ, τοπική αξιωματούχος από τη γειτονική πόλη Λιμπούρν, τόνισε ότι οι αρχές αναμένουν ακόμη επίσημη πληροφόρηση για τα ονόματα όλων των επιβατών του λεωφορείου, καθώς πολλοί συγγενείς τους τούς αναζητούν.

Περισσότεροι από 60 πυροσβέστες βρέθηκαν στο σημείο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με εναέρια μέσα σε νοσοκομεία της περιοχής.

Τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει γνωστά.