Skip to main content

Credit Suisse: Ψαλίδι 50% στα μπόνους των στελεχών μετά από μια εφιαλτική χρονιά

Η τράπεζα έχει υποστεί μια σειρά από αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών

Μετά από τέτοια τρικυμία που βίωσε, η Credit Suisse Group εξετάζει το ενδεχόμενο να κόψει τα μπόνους για το 2022 περίπου στο μισό, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, κλείνοντας ένα ζοφερό έτος κατά το οποίο η τράπεζα αναγκάστηκε να αντλήσει 4 δισ. δολάρια μετά από μια σειρά απωλειών.

Ο όμιλος πρόκειται να κάνει ακόμη πιο δραστικές περικοπές στα μπόνους μετά το ψαλίδι 32% για το 2021. Μια περικοπή κατά το ήμισυ θα έφερνε τα μπόνους του 2022 στο 1 δισ. ελβετικά φράγκα (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια), που συγκρίνεται με 2,9 δισ. φράγκα δύο χρόνια νωρίτερα.

Το σφίξιμο του ζωναριού της Credit Suisse είναι πιθανότατα πιο σοβαρό από αυτό των ομολόγων της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan και Citigroup, που πρόκειται να μειώσουν τα μπόνους μετά από μια πτώση στις συναλλαγές και τις πωλήσεις νέων τίτλων. Υπογραμμίζει επίσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τώρα ο Διευθύνων Σύμβουλος Ούλριζ Κέρνερ για να πετύχει μια ανάκαμψη που δεν αναμένεται να αποφέρει κέρδη μέχρι το 2024, ενώ προσπαθεί να προσκολληθεί στο ήδη δυσαρεστημένο προσωπικό.

Τα αποτελέσματα των μπόνους είναι πιθανό να αποκλίνουν , δεδομένου ότι η τράπεζα θα πρέπει να εξισορροπήσει την κακή απόδοση σε ορισμένες μονάδες με την ανάγκη να παρακινήσει το προσωπικό σε άλλες. Μερικοί υπάλληλοι είναι πιθανό να μην λάβουν καθόλου μπόνους για το περασμένο έτος.

naftemporiki.gr