Κλειστές έως και τη Δευτέρα οι τράπεζες

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 21:43
UPD:23:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ARMANDO BABANI

Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές ενώ στα ATMs θα διατηρηθεί το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ.

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ανάληψη 120 ευρώ από τον τραπεζικό τους λογαριασμό θα αποκτήσουν από αύριο Πέμπτη οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, όπως προβλέπει η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία των τραπεζών που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Δηλαδή, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι θα μπορέσουν να πάρουν για δεύτερη φορά από τότε που ξεκίνησαν τα capital controls το ποσό των 120 ευρώ.

Οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές έως και τη Δευτέρα ενώ στα ATMs θα διατηρηθεί το όριο αναλήψεων των 60 ευρώ.  

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση της 8ης Ιουλίου 2015, παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 η διάρκεια της τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως ισχύει.

Πέραν των όσων ισχύουν με βάση τις προηγούμενες νομοθετικές πράξεις που έχουν εκδοθεί σχετικά με την τραπεζική αργία, από την Πέμπτη 9 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, δύναται να πραγματοποιούνται από τα τραπεζικά καταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν για το σκοπό αυτό και οι ακόλουθες πράξεις:

1. Η μετατροπή σε ευρώ ποσού σύνταξης που καταβάλλεται σε ξένο νόμισμα από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού, η μεταφορά  αυτού του ποσού σε άλλο υπάρχοντα καταθετικό λογαριασμό του ίδιου δικαιούχου και η εφάπαξ ανάληψη από αυτόν ποσού μέχρι 120 ευρώ. Απαιτείται αίτηση του δικαιούχου.

2. Η εκ νέου εφάπαξ καταβολή του συνολικού ποσού συντάξεως 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο που δεν είναι κάτοχος κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ).

3. Η εκ νέου εφάπαξ καταβολή συνολικού ποσού 120 ευρώ στους δικαιούχους των παρακάτω επιδομάτων – παροχών από τον ΟΑΕΔ, οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι κάρτας αναλήψεως μετρητών από αυτόματες ταμειολογιστικές μηχανές (ΑΤΜ):

  • τακτικά επιδόματα λόγω ανεργίας,
  • επιδόματα μακροχρονίως ανέργων, και
  • βοηθήματα ανεργίας αυτοτελών και ανεξαρτήτων απασχολουμένων.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα