Μπετέλ: Το Grexit δεν είναι στις προτεραιότητες της προεδρίας του Λουξεμβούργου

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 10:59
UPD:11:02
EPA/NICOLAS BOUVY

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου (φωτ. αρχείου) εξέφρασε την απογοήτευσή του για την μη υποβολή γραπτών προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση χθες στις Βρυξέλλες.

Το Grexit δεν θα τεθεί στις προτεραιότητες της προεδρίας του Λουξεμβούργου, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Σαβιέ Μπετέλ, κατά την παρουσίαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των προτεραιοτήτων της χώρας του, που αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Εξέφρασε, πάντως, την απογοήτευσή του για την μη υποβολή γραπτών προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση χθες στις Βρυξέλλες. «Ο ελληνικός λαός τοποθετήθηκε την Κυριακή. Καταγράψαμε τις θέσεις του και πρέπει να τις σεβαστούμε. Ωστόσο, πρέπει να εκφράσω την απογοήτευση των περισσότερων ηγετών της Ευρώπης χθες στο Συμβούλιο, που δεν υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις από πλευράς του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος για το λόγο αυτό, δεσμεύθηκε να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις αύριο», είπε ο κ. Μπετέλ.

Οι προτάσεις αυτές που δεν είναι μονομερείς θα πρέπει να γίνουν δεκτές από 18 άλλα μέλη του Eurogroup, πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί μια λύση προς το συμφέρον όλων. «Σε κάθε περίπτωση η προεδρία δεν θα θέσει ως προτεραιότητα το Grexit και ελπίζω ότι θα βρεθεί μια λύση προς όφελος όλων, δεδομένων των συνθηκών διαβίωσης των περισσότερων Ελλήνων», συμπλήρωσε ο κ. Μπετέλ.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα