Δεν φταίνε οι «κακοί Γερμανοί» για την κρίση στην Ελλάδα, λέει ο Ιταλός ΥΠΕΞ

Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 11:23
UPD:11:26
EPA/LUKAS SCHULZE

Ο κ. Τζεντιλόνι (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν επιλύθηκε με την νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η κρίση στην Ελλάδα δεν οφείλεται στους «κακούς Γερμανούς», αλλά στις ελληνικές κυβερνήσεις των 15 – 20 τελευταίων ετών, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος επέμεινε παράλληλα στην ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Γνωρίζουμε καλά ότι η Ελλάδα βρίσκεται εκτός των παραμέτρων, αλλά αυτό δεν είναι σφάλμα των κακών Γερμανών, αλλά ευθύνη των Ελλήνων κυβερνώντων που διαδέχονταν οι μεν τους δε στην Αθήνα τα τελευταία 15-20 χρόνια», ανέφερε σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

Ο κ. Τζεντιλόνι τόνισε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν επιλύθηκε με την νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.« Η ψηφοφορία απέδειξε ότι ο (Αλέξης) Τσίπρας έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Όμως αυτό δεν είναι μια λύση», σημείωσε.

Ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας επέμεινε στη σημασία που έχει η παραμονή της Ελλάδας στους κόλπους της ευρωπαϊκής οικογένειας, απορρίπτοντας τα «λογιστικά» επιχειρήματα για την έξοδό της από την ευρωζώνη.

«Δεν υπάρχουν μόνον πολιτιστικοί, συναισθηματικοί, ιστορικοί λόγοι, υπάρχουν επίσης ισχυρά γεωπολιτικά επιχειρήματα», υπογράμμισε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείοΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα