ΔΕΗ: Ομαλά η ηλεκτροδότηση της χώρας

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 12:07
UPD:12:08
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Του Γιάννη Κανουπάκη

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΕΗ εγγυάται την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας έδωσε ο πρόεδρός της Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της Επιχείρησης, η οποία τελικά αναβλήθηκε -μετά από αίτημα του εκπροσώπου του ελληνικού δημοσίου- λόγω των εξελίξεων,  για τις 13 Ιουλίου 2015.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ ήταν πάντοτε και παραμένει παράγων σταθερότητας. Όπως είπε, έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα.

«Για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας προς τους προμηθευτές και τους πιστωτές και βέβαια σε σχέση με τη μονάδα Πτολεμαΐδα 5, έργο του οποίου η άδεια αναμένεται να εκδοθεί ίσως και εντός της εβδομάδας ή την ερχόμενη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επ’ αυτού σημείωσε ότι η ΔΕΗ μπορεί να ανταποκριθεί στην προκαταβολή (200 εκατ. ευρώ), ώστε να γίνει έναρξη των εργασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχέδιο διαχείρισης της παραγωγής με στόχο να διαφυλαχθούν τα εγχώρια αποθέματα, με έμφαση στους λιγνίτες, τα νερά και τα αέρια.

Εκτιμάται ακόμη ότι αν υπάρξει μείωση εισαγωγών θα καλυφθεί από τις εγχώριες μονάδες φυσικού αερίου που έχουν κανονική ροή.

Ακόμη, η ηλεκτροδότηση των νησιών είναι εξασφαλισμένη για όλο το καλοκαίρι, καθώς η ΔΕΗ διατηρεί αποθέματα ασφαλείας 90 ημερών. Στις 13 Ιουλίου εξάλλου αναμένονται και 40.000 τόνοι μαζούτ για τις σχετικές μονάδες παραγωγής των νησιών.

Τέλος, σημειώνεται ότι θα υπάρχουν καθημερινές συσκέψεις στην επιχείρηση προκειμένου να εξετάζεται η υπάρχουσα ρευστότητά της. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ

Σχολιασμένα