Κομισιόν: Δεν θα είναι καταληκτική η αποψινή συνάντηση

Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 14:26
UPD:16:01
europa.eu

Βρυξέλλες,

Του Νίκου Μπέλλου

Δεν θα είναι καταληκτική η σημερινή συνάντηση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, διευκρίνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο κ. Γιούνκερ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να συζητήσουν σε προσωπική βάση γιατί και οι δύο δίνουν μεγάλη βάση στην προσωπική επαφή. Ήρθε η στιγμή, πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς, να επικεντρωθούν οι διαπραγματεύσεις στα ουσιώδη ζητήματα, δηλαδή αυτά που παραμένουν ανοικτά, ωστόσο διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια πρώτη συζήτηση, η οποία δεν θα είναι καταληκτική.

Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στην αποψινή συνάντηση ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ καθώς και εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, όπως λένε οι πληροφορίες, ο εκπρόσωπος εμφανίστηκε αινιγματικός στην απάντησή του, λέγοντας ότι ο κ. Γιούνκερ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον κ. Ντέισελμπλουμ και πως σ’ αυτό το κτήριο μπαίνουν και βγαίνουν πολλά άτομα. Προφανώς στην παρούσα χρονική στιγμή δεν θέλει να αποκαλύψει ποιοι θα συμμετάσχουν στην αποψινή συνάντηση πέρα του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν.

Κοινοτική πηγή ανέφερε σήμερα ότι δεν έχει σημασία με βάση ποια πρόταση θα γίνουν οι αποψινές συζητήσεις, δηλαδή αν θα είναι των θεσμών ή της κυβέρνησης. Εκείνο που έχει σημασία, είπε, είναι να φτάσουμε σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα