Λευκός Οίκος: Έκκληση προς όλες τις πλευρές να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2015 01:33
UPD:10:27
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Να λύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατό κάλεσε εκ νέου όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ υπογράμμισε οτι ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου «μίλησε για το θέμα την περασμένη εβδομάδα στη σύνοδο του G7 στη Δρέσδη, όπου - όπως είπε - προέτρεψε ξανά όλα τα μέρη να βρουν κοινό έδαφος και να φτάσουν σε συμφωνία γρήγορα».

Σύμφωνα με τον κ. Έρνεστ, όσο ήταν στη Δρέσδη ο κ. Λιου «μίλησε επίσης με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να επικοινωνεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, των Ευρωπαίων εταίρων της και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Ο ίδιος ανέφερε πως οι επιπτώσεις για τις ΗΠΑ από μία ένδεχομενη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι εύκολα υπολογίσιμες. «Λειτουργούμε σίγουρα σε μία διασυνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία, και τυπικά η αστάθεια σε ένα μέρος της παγκόσμιας οικονομίας επηρεάζει τις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σημαντικές επιπτώσεις θα έχει, αλλά φαίνεται να είναι ένα αναίτιο βάρος, γι' αυτό και ο Λιου έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά στο παρασκήνιο», σημείωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα