Σε συμφωνία πριν τις 21 Ιουνίου ελπίζει ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 14:46
UPD:14:47
EPA/STEPHANIE LECOCQ

«Το καλοκαίρι αρχίζει στις 21 Ιουνίου. Ελπίζουμε να πετύχουμε μια συμφωνία πριν την ημερομηνία αυτή», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.

Την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα πριν την 21η Ιουνίου εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ενώ χαρακτήρισε «άριστες» τις σχέσεις του με τον Γιάνη Βαρουφάκη και ξεκαθάρισε πως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ «δεν είναι απομονωμένος».

«Οι σχέσεις με τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι άριστες», δήλωσε ο κ. Πάντοαν στην ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», υπογραμμίζοντας ότι ο Έλληνας ομόλογός του «ασκεί απολύτως κανονικά τα καθήκοντά του και δεν είναι απομονωμένος».

«Οι σχέσεις μας είναι άριστες. Είναι ένας πολύ συμπαθητικός και ευχάριστος άνθρωπος. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι από την συνάντηση αυτή είχα την αίσθηση πως στην Ελλάδα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη επίγνωση του ότι ο χρόνος τελειώνει. Αλλά, διαφαίνεται ότι η χώρα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή: η κυβέρνηση Τσίπρα δρα σε δύο μέτωπα. Το ευρωπαϊκό για να εξασφαλίσει την συμφωνία και το εσωτερικό για να εξασφαλίσει την υποστήριξη στη συμφωνία. Κάτι που προέκυψε με σαφήνεια από την συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό μου», ανέφερε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ.

Κληθείς να κάνει κάποια πρόβλεψη αναφορικά με την ημερομηνία μιας συμφωνίας, ο κ. Πάντοαν είπε: «Η χρονική παράμετρος επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες: εξαρτώνται από τη δυνατότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα χρέη και, συγχρόνως, να καταβάλει τους μισθούς στους δημοσίους υπαλλήλους. Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά. Η καλή είδηση είναι ότι μας λένε πως σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση έχει επιταχυνθεί σημαντικά».

«Το καλοκαίρι αρχίζει στις 21 Ιουνίου. Ελπίζουμε να πετύχουμε μια συμφωνία πριν την ημερομηνία αυτή», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα