ΥΠΟΙΚ: Σύμβολα της αντίστασης κατά των μνημονίων οι καθαρίστριες

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015 08:57
UPD:15:02
REUTERS/YVES HERMAN

Το δικό του μήνυμα προς τους εταίρους στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, με αφορμή την επιστροφή των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ στην εργασία τους.

«Σήμερα σημειώνουμε την πρώτη πράξη της δέσμευσής μας και τη χρησιμοποιούμε ως ευκαιρία για να απαντήσουμε στους δανειστές που κατηγορούν την κυβέρνησή μας ότι τέτοιες πράξεις αποκατάστασης της νόμιμης και ηθικής τάξης αποτελούν 'υπαναχώρηση από μεταρρυθμίσεις'. Τους θυμίζουμε ότι η κυβέρνησή μας έχει διαφορετική αντίληψη του τι σημαίνει μεταρρύθμιση και πως οι δικές μας μεταρρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις πρακτικές που συνεισέφεραν για δεκαετίες στην υπανάπτυξη και στις αδικίες που κράτησαν τη χώρα πίσω», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης.

Σημειώνει ακόμη ότι καθ’ οδόν για το σημερινό Eurogroup και «για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνηση με προσήλωση στο στόχο της επίτευξης μιας συμφωνίας-λύτρωσης για τη χώρα» ο ίδιος δεν μπορεί να βρίσκεται έξω από το υπουργείο για να τιμήσει «τις καθαρίστριες που μέσα από τον αγώνα τους αναδείχθηκαν σε σύμβολα της αντίστασης κατά των μνημονίων».

Προσθέτει πάντως ότι η σκέψη του «θα είναι μαζί τους», όπως και στις συμβασιούχους καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών «που δεν έχουν βρει ακόμα τη δικαίωσή τους και για αυτό συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους δίπλα στην είσοδο του υπουργείου».

EUROKINISSI - TV

Ο κ. Βαρουφάκης εκφράζει τη συμπαράστασή του «προς αυτές τις γυναίκες που το κράτος χρησιμοποίησε για χρόνια με όρους εργασιακής ομηρίας, προτού τις θυσιάσει στον βωμό της 'προσαρμογής' και του 'εξορθολογισμού'», δηλώνοντας παράλληλα τη βούλησή του για την ανεύρεση λύσης σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αναφέρει, ήδη προωθείται προς ψήφιση στην Βουλή διάταξη για την εκ νέου απασχόλησή τους με συμβάσεις έργου μέχρι το τέλος του 2015, ενώ «στους επόμενους μήνες, σε συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της κοινής λογικής».

Σημειώνει τέλος ότι το υπουργείο Οικονομικών βρισκόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στο κέντρο του σχεδιασμού μιας καταστροφικής για την ελληνική κοινωνία πολιτικής. «Την ίδια ώρα που δαπανούσε εκατομμύρια για πληρωμές συμβούλων των οποίων οι συμβουλές συνεισέφεραν στην αποδόμηση της κοινωνικής οικονομίας μας, πέταγε στο δρόμο και λοιδορούσε τις γυναίκες που το καθάριζαν με χαμηλότατους μισθούς. Όπως δήλωσα την ημέρα που ανέλαβα το υπουργείο Οικονομικών, η αντιστροφή αυτής της σκανδαλώδους βαναυσότητας θα συμβόλιζε την αλλαγή πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών για την οποία μας εξουσιοδότησε ο ελληνικός λαός της 25η Ιανουαρίου», καταλήγει ο ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που μετά από 20 μήνες επιστρέφουν στην εργασία τους, θα πραγματοποιήσουν σήμερα γιορτή έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε ανακοίνωσή τους καλούν μάλιστα όσους σταθήκαν πλάι τους «τις δύσκολες ώρες» να δώσουν το «παρών» σήμερα στις 7:30 μ.μ, έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης (Καραγιώργης Σερβίας 8) , «για να γιορτάσουμε όλοι μαζί, με μεζέδες και κρασί, την επιστροφή μας στη δουλειά και στη ζωή».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα