Δεν αποκλείει συντεταγμένο Grexit ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2015 11:29
UPD:11:31
REUTERS/HEINZ-PETER BADER

O Αυστριακός ΥΠΟΙΚ Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Ανοιχτό αφήνει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, το ενδεχόμενο μιας συντεταγμένης αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο ORF, ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι δεν έχει γίνει περισσότερο πιθανή τον τελευταίο μήνα μια μη προγραμματισμένη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ή Grexident. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι μια συντεταγμένη αποχώρηση θα μπορούσε να συζητηθεί.

«Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει, και η Ελλάδα, ότι ένα ατύχημα συνιστά το μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα. Αν υπήρχε ένα είδος συντεταγμένης αποχώρησης, τότε θα μπορούσε να συζητηθεί πώς αυτό θα μπορούσε να γίνει», δήλωσε ο Σέλινγκ. «Βεβαίως βλέπω το πρόβλημα ότι ο χρόνος περνά, ότι το ποσό των χρημάτων που χρειάζεται είναι πράγματι πολύ μεγάλο», πρόσθεσε.

Ο Σέλινγκ θεωρεί την εφαρμογή των ιδιωτικοποιήσεων ως την πιθανή μεταρρυθμιστικό οδό την οποία η Ελλάδα μπορεί να υιοθετήσει, ενώ δεν αναμένει «δραματικές περικοπές» στον προϋπολογισμό.

Δήλωσε επίσης ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις κινήσεις της Ελλάδας προς την Ρωσία, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα έχει δεσμευτεί απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα