Γ. Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπράξουμε ΕΝΦΙΑ για το 2015

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 10:16
UPD:10:18
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης (φωτ. αρχείου), αυτό το οποίο προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση είναι η επεξεργασία ενός άλλου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να εισπράξει τον ΕΝΦΙΑ για το 2015, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Όπως είπε ο κ. Σακελλαρίδης, «αυτό το οποίο προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και γι' αυτό ακριβώς εργάζονται και οι τεχνικές ομάδες του υπουργείου Οικονομικών είναι η επεξεργασία ενός άλλου φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι «ένας από τους πλέον άδικους φόρους που έχουν μπει στην ελληνική κοινωνία και στην ουσία έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αναφορές κύκλων του υπουργείου Οικονομικών περί του ενδεχομένου διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και το 2015,πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διευκρίνιζαν χθες ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα από έναν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα