Τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες για τις μεταρρυθμίσεις

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015 18:50
UPD:19:03
European Consilium/Christos DOGAS

Φωτογραφία από το σημερινό Eurogroup.

Την Τετάρτη ξεκινούν τεχνικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το πακέτο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, συμφωνα με σημερινή συμφωνία στο Εurogoup.

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της «Ν» Νίκος Μπέλλος, συμφωνα με ελληνική πηγή, ξεκινούν τεχνικές συζητήσεις με βάση την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου την Τετάρτη στις Βρυξέλλες, ενώ δεν προβλέπεται αποστολή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα.

Το Εurogroup, εξέφρασε τη βούληση για την αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενου στην Ελλάδα, δηλαδή την έγκαιρη κάλυψη των δανειακών αναγκών.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν θετικό το αποτέλεσμα του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, καθώς, όπως σημείωναν, σημφωνήθηκε ότι: 

  1. Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα.
  2. Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup.
  3. Tην Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Οι κύκλοι της κυβέρνησης τόνισαν ότι η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν.
  4. Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα.
  5. Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.

Και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι στο Eurogroup ουσιαστικά ελήφθη απόφαση για την εξεύρεση λύσης στο χρηματοπιστωτικό θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα