Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Σημαντικό πρώτο βήμα η συμφωνία με την Ελλάδα

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 23:08
UPD:22/02/2015 14:58
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Σύμφωνα με τον ιταλό τεχνοκράτη υπουργό, η ελληνική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από δυσκολίες διότι οι χρηματοοικονομικοί πόροι εξαντλούνται.

Σημαντικό πρώτο βήμα χαρακτήρισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν τη συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε αμερικανικό πανεπιστήμιο στην πόλη της Μπολόνια.

«Όλος αυτός ο μηχανισμός έχει ως κύριο στόχο το να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση και στους θεσμούς ο αναγκαίος χρόνος για να σκεφθούν ένα πρόγραμμα ή συμβόλαιο, όπως η ελληνική κυβέρνηση προτιμά να το αποκαλεί, που να δίνει έμφαση στην ανάγκη ανοικοδόμησης της ελληνικής οικονομίας, με βαθιές μεταρρυθμίσεις, αρχίζοντας από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» πρόσθεσε ο Πάντοαν.

Σύμφωνα με τον ιταλό τεχνοκράτη υπουργό, η ελληνική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από δυσκολίες διότι οι χρηματοοικονομικοί πόροι εξαντλούνται.

«Υπήρξαν ενδείξεις έντασης στις αγορές οι οποίες, όμως, αμβλύνθηκαν μετά τη χθεσινοβραδινή συμφωνία και αυτό αποτελεί καλή είδηση» πρόσθεσε.

Σημείωσε ακόμη ότι είναι «σημαντικό η ευκαιρία αυτή να τύχει της καλύτερης δυνατής εκμετάλλευσης, διότι το πρόβλημα εμπιστοσύνης ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα».

«Η αμοιβαία εμπιστοσύνη ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες χώρες πρέπει να ενισχυθεί, διότι διαφορετικά είναι δύσκολο να μπορέσουν να τηρηθούν οι μελλοντικές δεσμεύσεις» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα