Αυστριακός ΥΠΟΙΚ: Δεν υπάρχει θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 15:03
UPD:15:06
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ θεωρεί προβληματική την κατηγορία ότι το Eurogroup ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, η Ευρώπη στήριξε τη χώρα με 230 δισ. ευρώ.

Απέκλεισε ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της αυστριακής Βουλής, ωστόσο, όπως πρόσθεσε ότι υπάρχει πίεση χρόνου, καθώς τα κοινοβούλια τεσσάρων χωρών θα πρέπει να εγκρίνουν το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της οικονομικής βοήθειας.

Ο ίδιος θεωρεί προβληματική την κατηγορία ότι το Eurogroup ευθύνεται για την κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, η Ευρώπη στήριξε τη χώρα με 230 δισ. ευρώ.

«Δεν μπορούμε να πληρώνουμε τις προεκλογικές υποσχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» σημείωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί κάποιος να ζητά από χώρες οι οποίες μειώνουν τις συντάξεις, να χρηματοδοτούν αυξήσεις των συντάξεων στην Ελλάδα.

Κατά την άποψή του, είναι λάθος να αναζητείται η ευθύνη στην ΕΕ, «θα πρέπει να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Eurogroup και να υπάρξουν θετικές διαπραγματεύσεις τις επόμενες ώρες» όπως ανέφερε, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αρχίζει να αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σημειώνεται πως από την πλευρά του, το αυστριακό υπουργείο Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει το χθεσινό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, παραπέμποντας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα