Ρώμη: Προτεραιότητα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους η ανάπτυξη

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 09:03
UPD:09:21
REUTERS/REMO CASILLI

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πάντοαν υπογράμμισε, ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης είναι συγκεκριμένες αρχές που εφαρμόζονται μαζί».

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη προκειμένου να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να δοθεί ώθηση στην απασχόληση υπογράμμισε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας.

ΕURONEWS

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στη διάρκεια της συνάντησης που «πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα» ο κ. Πάντοαν αναφέρθηκε και στον κεντρικό ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών, υπογραμμίζοντας ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλληλεγγύη και αίσθημα ευθύνης είναι συγκεκριμένες αρχές που εφαρμόζονται μαζί».

Όπως σημείωσε, «το Eurogroup και το Ecofin είναι τα θεσμικά όργανα στα οποία κάθε χώρα-μέλος μπορεί να συζητήσει και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, έχοντας εμπιστοσύνη ότι θα βρεθούν κοινές λύσεις, προς όφελος όλων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα