Σόιμπλε: Η Ευρωζώνη ανέκτησε την εμπιστοσύνη των χρηματαγορών

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 10:48
UPD:11:07
REUTERS/JOSHUA ROBERTS

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη θα προσφέρει το δικό της μερίδιο στην παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ παράλληλα κάλεσε τις αναδυόμενες οικονομίες όπως είναι η Ινδία να συνεισφέρουν περισσότερο (φωτογραφία αρχείου).

Την εκτίμηση ότι η σταθερότητα έχει επιστρέψει στις χρηματοοικονομικές αγορές και ότι η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη έχει επανέλθει εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από την Ινδία.

«Ως προς τα χρηματοοικονομικά ζητήματα έχουμε ξεπεράσει την έλλειψη εμπιστοσύνης από την οποία υποφέραμε τα τελευταία χρόνια», είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε επίσης ότι η Ευρώπη θα προσφέρει το δικό της μερίδιο στην παγκόσμια ανάπτυξη, ενώ παράλληλα κάλεσε τις αναδυόμενες οικονομίες όπως είναι η Ινδία να συνεισφέρουν περισσότερο.

«Στην παγκόσμια οικονομία, οι αναδυόμενες αγορές χρειάζονται περισσότερη ανάπτυξη σε σχέση με τις προηγμένες χώρες», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε εκδήλωση στο Νέο Δελχί.

Πηγή: Reuters
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα