Δύο δράσεις για ΜμΕ και ανέργους προανήγγειλε το υπ. Ανάπτυξης

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 16:32
UPD:17:12
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την υλοποίηση δύο εμπροσθοβαρών δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανέργους προανήγγειλε το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η προδημοσίευση προσκλήσεων για δράσεις που αφορούν: 

  • Τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα με ύψος χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ και στόχο την αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Η δράση αφορά υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (εκτός τουριστικών επιχειρήσεων), με επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 50% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί  της συνολικής δημόσιας δαπάνης.
  • Ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων καθώς και θέσεων απασχόλησης, συνολικoύ ύψους χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ. Η δράση αυτή αφορά έργα ύψους από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες, στις ιστοσελίδες www.antagonistikotita.gr  και  www.espa.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα