Β. Κορκίδης: Στα 71,6 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο δεκάμηνο του 2014

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014 15:54
UPD:15:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης.

Εκτίναξη στα 71,6 δισ. ευρώ με αύξηση των οφειλετών στα 4 εκατ. ή 87% και του ποσού οφειλών κατά 14δισ. ή 36% καταγράφηκε στο δεκάμηνο του 2014 όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης τονίζοντας ότι η αγορά έχει ανάγκη την επιτυχή εφαρμογή της νέας ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες.

«Όσο λιγότεροι οι περιορισμοί, όσο μεγαλύτερη η διεύρυνση και όσο γρηγορότερη και αποτελεσματική η εφαρμογή της ρύθμισης, τόσο καλύτερα για όλους» δήλωσε ο κ. Κορκίδης στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης ΚΕΕΕ-ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ με θέμα: «Νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Η ΕΣΕΕ θα ξεκινήσει καμπάνια αναλυτικής ενημέρωσης σε όλη τη χώρα, για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νέα ρύθμιση με στόχο να ενταχθούν σε αυτή όλοι οι ΜμΕ της αγοράς.

Σχετικά με τον ΟΑΕΕ ο κ. Κορκίδης είπε ότι αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας για την αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, «απόφαση η οποία θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του ΟΑΕΕ» ανέφερε. 

Ο κ. Κορκίδης διεμήνυσε ότι η  ρύθμιση δεν είναι «ένα σφουγγάρι που διαγράφει όλες τις οφειλές και υποχρεώσεις μας, αλλά μια καλή γομολάστιχα που σβήνει πολλές καταχρηστικές προσαυξήσεις και πρόστιμα που έχουν επιβληθεί άδικα και ένα ρολόι που μας δίνει περισσότερο χρόνο».

Μάλιστα, ο ίδιος αναγνώρισε ότι πρόκειται για μία δεύτερη ευκαιρία η οποία ωστόσο έρχεται αργά, «αφού εάν είχε εφαρμοστεί νωρίτερα θα είχε σώσει τουλάχιστον τις μισές από τις 230.000 ΜμΕ επιχειρήσεις που έκλεισαν. Όμως όπως λέμε κάλιο αργά παρά ποτέ. Είμαι ξεκάθαρα υπέρ της παρούσας ρύθμισης, χωρίς ναι μεν, αλλά…»

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα