Ντέισελμπλουμ: Υπάρχει βούληση της Ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα

Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 18:19
UPD:18:31
REUTERS/LAURENT DUBRULE

O επικεφαλής της Ευρωζώνης Γιερούν Ντέισελμπλουμ.

Διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει η βούληση από πλευράς Ευρωζώνης να βοηθήσει την Ελλάδα «όταν ολοκληρώσει, με ικανοποιητικό τρόπο, την αξιολόγηση και θελήσει υποστήριξη» παρείχε ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Γιερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Πάντως ο ίδιος παρέπεμψε στο Eurogroup του Δεκεμβρίου λέγοντας ότι «αυτό θα αποφασιστεί» τότε.

Απ' την πλευρά του, ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν λύσεις για την Ελλάδα και την Κύπρο και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα ως το τέλος Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή μας».

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε τις «πολύ σημαντικές προσπάθειες» που έχει κάνει η Ελλάδα. «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να της το αναγνωρίζουμε αυτό», είπε.

«Παράλληλα, νομίζω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Όχι όπως παλιά, όχι με τον ίδιο μηχανισμό. Πάντως η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να τη στηρίζει», πρόσθεσε ο κ. Σαπέν λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Για καθαρή λύση για την Ελλάδα έκανε λόγο ο αυστριακός συνάδελφός του Χανς Γκέοργκ Σέλινγκ.

Ο Σέλινγκ επανέλαβε, όπως είπε, τη θέση που πήραν οι υπουργοί των Οικονομικών της Ευρωζώνης στην τελευταία τους συνάντηση.

«Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα θέλει να βγει από το πρόγραμμα, αλλά μη με ρωτάτε πότε θα γίνει αυτό, δεν το ξέρουμε» είπε και πρόσθεσε ότι αναμένει την ενημέρωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και την πρόταση που θα παρουσιάσει στο Eurogroup.

Τη σημασία που έχει για την Ελλάδα η επιστροφή στις αγορές υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό μπορεί να γίνει με τους υπάρχοντες πόρους και όχι με νέους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα