Ανοίγει η εθελουσία έξοδος στην «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα»

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 21:09
UPD:21:14
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Το κτήριο των Ελληνικών Αμυντικών συστημάτων.

Με απόφαση των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Φωτεινής Γεννηματά, ξεκινάει το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην εταιρεία «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ ΑΕΒΕΕ).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει από σήμερα (10/10) και «εκπνέει στις 16:00 της 10ης ημέρας από την επόμενη της νόμιμης σύστασης της εταιρείας και εάν αυτή δεν είναι εργάσιμη της αμέσως επόμενης εργάσιμης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το κόστος του προγράμματος εθελουσίας εξόδου θα διαμορφωθεί στα 6,6 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ άλλων, η απόφαση ορίζει τα εξής:

  • Η διοίκηση της εταιρείας αξιολογεί τις αιτήσεις που υποβάλλονται σε σχέση με τις λειτουργικές και επιχειρηματικές της ανάγκες, καθώς και την ανάγκη διατήρησης της ομαλής επιχειρησιακής λειτουργίας, διατηρώντας το δικαίωμα να μην δεχθεί κάποιες από αυτές, κατά την διακριτική της ευχέρεια, ακόμη και εάν δεν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος ο αριθμός αποχωρούντων Εργαζομένων.
  • H αποδοχή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται με απόφαση των εξουσιοδοτημένων οργάνων της διοίκησης της εταιρείας. Η εταιρεία δεν υποχρεούται να ενημερώσει τους εργαζομένους των οποίων η αίτηση δεν έγινε δεκτή. Η μη αποστολή από την εταιρεία εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος εγγράφου ειδοποιήσεως ότι η εταιρεία αποδέχεται την αίτηση του εργαζομένου εξομοιώνεται με απόρριψη της αιτήσεως.
  • Αν η αίτηση του εργαζομένου για συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνει δεκτή από την εταιρεία κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια, τότε ο εν λόγω εργαζόμενος υπογράφει μετά των εξουσιοδοτημένων οργάνων της εταιρείας σύμβαση λύσης της εργασιακής σχέσης η οποία κοινοποιείται στον ΟΑΕΔ με έγγραφο οικειοθελούς αποχώρησης κάθε εργαζομένου.

Ολόκληρη την απόφαση με τις διευκρινήσεις για το πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου.

Newsroom naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα