Σε εξέλιξη συνάντηση Πρωθυπουργού και υπ. Οικονομικών στο Μαξίμου

Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014 19:48
UPD:20:04
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε και το πρωί με τον πρωθυπουργό ενώ είχε συναντήσεις και με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη, με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, με το τετ α τετ των επικεφαλής της τρόικας και του υπουργού Οικονομικών ξεκινά στις 11.30 το πρωί της Τρίτης ο νέος γύρος επαφών των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00).

Το απόγευμα της Πέμπτης και της Παρασκευής θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εργασίας οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα τα οποία ανήκουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας, όπως το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, ο συνδικαλιστικός νόμος, οι συντάξεις και τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο κ. Βρούτσης, που δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές, βρίσκεται στη Γενεύη, όπου αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

Κατά τη συνάντηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει όλη την ημέρα θα εξετασθούν τα θέματα του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου σε σχέση με τα όσα ισχύουν διεθνώς και κυρίως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας προσδοκούν, ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων στα θέματα αυτά και η υποστήριξη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της ελληνικής πλευράς στις συναντήσεις με την τρόικα τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα