Επιστολή Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου στον ΥΠΟΙΚ για ΕΝΦΙΑ

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 17:20
UPD:17:26
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, επιβάλλεται η πολιτεία να αντιληφθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξενοδοχειακής υποδομής της χώρας.

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τουριστικής υποδομής της χώρας που δεν είναι δυνατόν να υπερφορολογούνται ως «κατοικίες» και να διαφοροποιούνται από τα ξενοδοχεία αναφέρεται σε επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Γιώργος Τσακίρης με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ στα τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Γιώργος Τσακίρης, επιβάλλεται η πολιτεία να αντιληφθεί τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ξενοδοχειακής υποδομής της χώρας. Σήμερα το 40% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Ελλάδας, ανήκουν σε ατομικές επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική παραγωγή και με τον όρο οικογενειακή επιχείρηση.

Αναφέρει ότι 4.000 από τις 9.800 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κάμπινγκ της χώρας είναι ατομικές επιχειρήσεις. Είναι αυτές που κατά κύριο λόγο συνθέτουν τα τοπικά χαρακτηριστικά ενός προορισμού, όμως δεν είναι δυνατό να υπερφορολογούνται ως …«κατοικίες» και να διαφοροποιούνται σε σχέση με τις υπόλοιπες μορφές εταιρειών που λειτουργούν ως ξενοδοχεία, επισημαίνει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα