Τράπεζα Κύπρου: Πιθανή αναβάθμιση από Moody’s

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 09:19
UPD:09:21
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Υπό αναθεώρηση για πιθανή αναβάθμιση έθεσε η Moody’s την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση των καταθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, μετά την επιτυχή ΑΜΚ ύψους 1 δισ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η κίνηση αντικατοπτρίζει την επιτυχή κατάληξη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 1 δισ. ευρώ, η οποία, όπως λέει, ενισχύει σημαντικά την κεφαλαιακή της επάρκεια και βελτιώνει το προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας.
Στη διάρκεια της αναθεώρησης, ο οίκος αναφέρει θα εξετάσει κατά πόσο η ενίσχυση των κεφαλαίων και της ρευστότητας της τράπεζας θα δημιουργήσει αναχώματα για να αντισταθμιστούν οι πιέσεις στην ποιότητα του ενεργητικού της.

Επίσης, θα εξετάσει την πιστοληπτική επίπτωση της τελικής μορφής του νόμου που θα ψηφιστεί για τις εκποιήσεις και την ικανότητα που θα δημιουργηθεί στην Τράπεζα Κύπρου να διαθέτει διαχειριστεί τις προβλέψεις της.

Θα εξετάσει ακόμη το αποτέλεσμα των πανευρωπαϊκών stress tests που θα γίνουν στις τράπεζες τον Οκτώβριο, το οποίο και θα καθορίσει πιθανές νέες κεφαλαιακές ανάγκες.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα