Θέμα ωρών η έκδοση τριετούς ομολόγου

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 09:50
UPD:09:57
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Στη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, από την οποία αντλήθηκε ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ, το επιτόκιο υποχώρησε στο 2,05% από 2,15% που είχε διαμορφωθεί στην αντίστοιχη έκδοση του Ιουνίου.

Μέχρι αύριο αναμένεται η έκδοση τριετούς ομολόγου από το ελληνικό Δημόσιο, που θα σηματοδοτήσει τη δεύτερη έξοδο της χώρας στις αγορές μετά την έκδοση του πενταετούς ομολόγου τον περασμένο Απρίλιο.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να εκμεταλλευτεί τη μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και γενικά το θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές μετά και τη νέα πτώση του επιτοκίου των εντόκων γραμματίων, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα στην τρόικα πως δεν χρειάζεται νέο δάνειο από τον Μηχανισμό Στήριξης.

Μετά τη λήξη του Eurogroup της Δευτέρας, αξιωματούχοι ανέφεραν πως η Ελλάδα αντιστάθηκε σε πιέσεις να εξετάσει ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, την ώρα που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, προειδοποιούσε ότι επιβραδύνεται ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων.

Όπως γράφει η «Ν», εντός της ημέρας ολοκληρώνονται οι επαφές με τις τράπεζες που θα αναλάβουν την κοινοπρακτική έκδοση, η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα υλοποιηθεί μέχρι και αύριο. Το επιτόκιο εκτιμάται πως θα κυμανθεί κοντά στο 3%.

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, από την οποία αντλήθηκε ποσό ύψους 1,625 δισ. ευρώ, το επιτόκιο υποχώρησε στο 2,05% από 2,15% που είχε διαμορφωθεί στην αντίστοιχη έκδοση του Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα