Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη

Κυριακή, 06 Ιουλίου 2014 23:45
UPD:07/07/2014 09:31
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν (φωτογραφία αρχείου).

«Στην Ευρώπη χρειάζεται αναμφισβήτητα περισσότερη ανάπτυξη με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Ιταλός υπουργός Oικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ, θα έπρεπε να ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι μεταρρυθμίσεις παράγουν θετικές συνέπειες, οι οποίες ενισχύονται με την πάροδο του χρόνου, αλλά ότι βραχυπρόθεσμα οι ευνοϊκές αυτές επιπτώσεις είναι λιγότερο εμφανείς.

Ο κ. Πάντοαν υποστήριξε πως θα πρέπει καταρχάς να βγει από τη μέση η καχυποψία και να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, από την στιγμή που, όπως είπε, πρόσφατες δηλώσεις, οι οποίες δεν έγιναν τόσο από υπουργούς αλλά από ιθύνοντες της ευρωπαϊκής πολιτικής, έφεραν στο φως μια σχετική καχυποψία.

Ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν επανέλαβε ακόμη ότι προτεραιότητα για την Ευρώπη είναι η επίτευξη ανάπτυξης και η τόνωση της απασχόλησης. «Και πάνω στο θέμα αυτό, άλλωστε, επετεύχθη σύγκλιση- όπως τονίσθηκε και γραπτά- στην τελευταία ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό, η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Βορρά και στον Νότο, ανάμεσα στην λιτότητα και στην ανάπτυξη, στις χώρες που έκαναν τις μεταρρυθμίσεις και σε εκείνες που δεν τις έχουν εφαρμόσει, είναι συχνά επιζήμια και οικοδομείται με τεχνητό τρόπο.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα