Γ. Κωστόπουλος: Να διασφαλιστεί η συμβατότητα των συστημάτων εισροών - εκροών με το ΥΠΟΙΚ

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014 19:25
UPD:19:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η συμβατότητα των συστημάτων εισροών-εκροών με την ελεγκτική βάση του υπουργείου Οικονομικών, υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Γιάννης Κωστόπουλος, από το βήμα της ετήσια Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου.

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η συμβατότητα των συστημάτων εισροών-εκροών με την ελεγκτική βάση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να κλείσει διά παντός η πόρτα του λαθρεμπορίου και των εικονικών εξαγωγών καυσίμων υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Γιάννης Κωστόπουλος, από το βήμα της ετήσια Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του Ομίλου. 

Από κει και πέρα, ο κ. Κωστόπουλος θεωρεί μεγάλης σημασίας τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα του κλάδου να σταματήσει η προπληρωμή του ΕΦΚ από τις εταιρείες εμπορίας καυσίμων προς το κράτος.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες (τα ΕΛ.ΠΕ. είναι επικεφαλής της Κοινοπραξίας που κέρδισε τον διαγωνισμό για τον Δυτ. Πατραϊκό), ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι πρόκειται για μια δαπανηρή αλλά και χρονοβόρα διαδικασία, καθώς, η άντληση δεν ξεκινά νωρίτερα από 10 χρόνια μετά την παραχώρηση, εφόσον βέβαια βρεθεί κοίτασμα.

Εξέφρασε, ωστόσο, το ενδιαφέρον του Ομίλου για έρευνες στην ελληνική επικράτεια, ενώ, για την αντίστοιχη δραστηριότητα στην Αίγυπτο είπε ότι αν δεν είναι επιτυχής η επόμενη γεώτρηση στην περιοχή Ομπαγιέντ τα ΕΛ.ΠΕ. θα αποχωρήσουν.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ

Σχολιασμένα