ΥΠΟΙΚ: Πριν από το τέλος Μαΐου η συνεδρίαση του ΔΝΤ

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 11:48
UPD:15:05
REUTERS/YURI GRIPAS

Τα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.

Πριν από το τέλος Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναβολή της συνεδρίασης και καθυστέρηση των δόσεων προς την Ελλάδα.

Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει αναληθείς τις πληροφορίες αυτές και ξεκαθαρίζει πως η συνεδρίαση του ΔΝΤ «θα γίνει πριν από το τέλος Μαΐου και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 5ης Μαΐου».

Υπενθυμίζεται πως το ανακοινωθέν έθετε τη συνεδρίαση αυτή στις αρχές Ιουνίου.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό που επικαλούνται τα εν λόγω δημοσιεύματα, το ΥΠΟΙΚ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, δεν υφίσταται δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2014-2018.

«Το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει στην ενδιάμεση περίοδο 2015-2016, σύμφωνα με το Πρόγραμμα, υπερκαλύπτεται από την καλύτερη επίδοση του 2014, από τις θετικές επιπτώσεις στα έσοδα και στις δαπάνες που έχουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς από τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία που προβλέπονται από την έξοδο στις αγορές τραπεζών και επιχειρήσεων», αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα