Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές σήμερα σύμφωνα με τη WSJ και το Dow Jones

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 06:01
UPD:08:34
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Η Ελλάδα θα προχωρήσει στην έκδοση πενταετών τίτλων αξίας 2 δισ. ευρώ, αν οι συνθήκες είναι ομαλές σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Σήμερα, Τετάρτη 9 Απριλίου, αναμένει η Wall Street Journal και το πρακτορείο Dow Jones Newswires να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές για δανεισμό.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται τα δύο ΜΜΕ, η Ελλάδα θα προχωρήσει στην έκδοση πενταετών τίτλων αξίας 2 δισ. ευρώ, αν οι συνθήκες είναι ομαλές. Την έκδοση έχουν αναλάβει η Deutsche Bank και η J.P. Morgan.

Η Wall Street Journal επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να εκδώσει το πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο της έως τον Ιούνιο, αν και υπογραμμίζει ότι αυτή η έξοδος μπορεί να γίνει και νωρίτερα.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές έπειτα από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού, συνδυάζεται με την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, εξέλιξη που αποτελεί ενα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα έχει σταματήσει να αντιμετωπίζεται ως ένα χρεοκοπημένο κράτος.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα