Επιχορηγήσεις για εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις 600.000 ευρώ
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 12:13
UPD:12:17
Reuters/YANNIS BEHRAKIS

Δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις που εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης με άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ και εποχική λειτουργία (φωτογραφία αρχείου).

Κοινή υπουργική απόφαση για την επιχορήγηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που λειτουργούν εποχικά προκειμένου αυτές να διατηρήσουν θέσεις εργασίας και κατά την περίοδο αναστολής ή περιορισμού της δραστηριότητάς τους υπέγραψαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο αν. υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στις 600.000 ευρώ.

Δικαίωμα υπαγωγής στο πρόγραμμα έχουν επιχειρήσεις που εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης με άδεια λειτουργίας του ΕΟΤ και εποχική λειτουργία (λειτουργούν δηλαδή από 01/11 έως 28/02).

Οι ενδιαφερόμενες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις θα μπορούν να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της απόφασης από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ ενώ η αίτηση θα πρέπει να αποσταλεί μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων ( http://ait.oaed.gr/ ) εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ στο ΦΕΚ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «οι ημέρες επιχορήγησης της ξενοδοχειακής επιχείρησης δεν μπορούν να υπερβαίνουν τον αριθμό των ημερήσιων επιδομάτων ανεργίας που δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος κατά την έναρξη του χρονικού διαστήματος επιμήκυνσης της λειτουργίας της ξενοδοχειακής επιχείρησης και αφαιρούνται από την επιδότηση της ανεργίας που δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος. Το ποσό της επιχορήγησης κατά το χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης είναι ίσο με το ημερήσιο επίδομα ανεργίας, που δικαιούται ο ξενοδοχοϋπάλληλος για κάθε ημέρα ασφάλισης του, με ανώτερο όριο τις 25 ημέρες ανά μήνα και τις 100 ημέρες για όλο το χρονικό διάστημα της επιμήκυνσης».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα