Βρετανία: Περικοπές 30 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2014 09:37
UPD:09:41
REUTERS/TOBY MELVILLE

Ο βρετανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι 12 δισ. στερλίνες θα μπορούσαν να προέλθουν από τον ήδη σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό για το κράτος πρόνοιας (φωτογραφία αρχείου).

Την ανάγκη νέων περικοπών ύψους 25 δισ. στερλινών (30 δισ. ευρώ περίπου) στις δημόσιες δαπάνες, μετά τις εκλογές του 2015, προκειμένου να ορθοποδήσει η βρετανική οικονομία, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.

Όπως είπε σε ομιλία του στο Μπέρμιγχαμ, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει η χώρα να μειώσει το έλλειμμά της. «Πρέπει να βρούμε 25 δισ. στερλίνες από περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές μετά τις εκλογές», τόνισε ο κ. Όσμπορν, υποστηρίζοντας ότι το 2014 θα είναι «χρονιά σκληρών αληθειών» για τη βρετανική οικονομία.

CIHAN YILMAZ

Απόσπασμα από την ομιλία του βρετανού ΥΠΟΙΚ στο Μπέρμιγχαμ.

Ο βρετανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι 12 δισ. στερλίνες θα μπορούσαν να προέλθουν από τον ήδη σημαντικά μειωμένο προϋπολογισμό για το κράτος πρόνοιας. Πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη διακοπή της παροχής επιδότησης στέγασης για όσους είναι κάτω των 25 ετών και τον περιορισμό της χορήγησης επιδοτούμενων δημοτικών κατοικιών σε όσους έχουν μικτό εισόδημα άνω των 65.000 στερλινών τον χρόνο.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα