Θετικό το ισοζύγιο απασχόλησης τον Δεκέμβριο

Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 17:49
UPD:17:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Πιο ειδικά τον Δεκέμβριο το ισοζύγιο των θέσεων απασχόλησης βρέθηκε,  θετικό με 19.999 νέες θέσεις ενώ το συνολικό ισοζύγιο για το 2013 είναι επίσης θετικό καθώς δημιουργήθηκαν 133.488 περισσότερες νέες θέσεις απασχόλησης (φωτογραφία αρχείου).

Για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια το ισοζύγιο απασχόλησης για τον  μήνα Δεκέμβριο  βρέθηκε θετικό, ενώ το συνολικό ισοζύγιο για τη χρονιά που έφυγε βρέθηκε επίσης θετικό σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας που επικαλείται τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη».

Πιο ειδικά τον Δεκέμβριο το ισοζύγιο των θέσεων απασχόλησης βρέθηκε,  θετικό με 19.999 νέες θέσεις ενώ το συνολικό ισοζύγιο για το 2013 είναι επίσης θετικό καθώς δημιουργήθηκαν 133.488 περισσότερες νέες θέσεις απασχόλησης. Πρόκειται για «Ρεκόρ δεκαετίας!» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη»ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  Γιάννης Βρούτσης δήλωσε τα εξής:

«Κλείνει ο πρώτος ημερολογιακός χρόνος λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη». Καρπός μιας συστηματικής και εργώδους προσπάθειας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας την οποία στήριξαν από την πρώτη στιγμή όλα τα στελέχη του υπουργείου, της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΟΑΕΔ.

Ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο για πρώτη φορά κατέγραψε όλους αυτούς τους μήνες τις μεταβολές του μισθωτού προσωπικού όλων των επιχειρήσεων της χώρας, αποτυπώνοντας με απόλυτη ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις ροές μισθωτής απασχόλησης. Και όχι μόνο!

Μάθαμε για πρώτη φορά επακριβώς τον αριθμό των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στην χώρα, τον αριθμό των εργαζόμενων ανά επιχείρηση καθώς και το ύψος των μισθών που λαμβάνουν, την γεωγραφική κατανομή των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια και μία σειρά από άλλα -άγνωστα μέχρι πρόσφατα- σημαντικά στοιχεία της αγοράς εργασίας που θα διευκολύνουν πλέον στην διαμόρφωση των πολιτικών απασχόλησης.

Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα όλους αυτούς τους μήνες επιβεβαιώνουν αυτό που ισχυριζόμασταν από την αρχή.

Ότι η αγορά εργασίας σταθεροποιείται ενώ οι ρυθμοί εξέλιξης της ανεργίας φθίνουν συνεχώς καθώς από το 44,4% του Ιουνίου του 2012 είχαν πέσει το Σεπτέμβριο του 2013 στο 5,9%.

Για πρώτη φορά μέσα στο 2013 είδαμε πτώση του ποσοστού της ανεργίας μετά από 60 μήνες συνεχούς αύξησης ενώ οι δείκτες της απασχόλησης ήδη από τον Απρίλιο του 2013 και έπειτα εμφανίζουν αυξητική τάση.

Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και σε συνδυασμό με την περαιτέρω προώθηση πολιτικών για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά και της καταπολέμησης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα οδηγήσει για πρώτη φορά το νέο χρόνο στην σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα